Imatge de l'arribada de l'aigua de Sant Magí al Portal del Carro

La valoració de l'Ajuntament de Tarragona sobre les festes de Sant Magí

La festa major petita de la capital tarragonina es va tancar aquest dijous a la nit amb el castell de focs

El castell de focs va posar aquest dijous a la nit el punt final a les festes de Sant Magí 2021, que per segon any consecutiu han estat marcades per la pandèmia de la Covid-19. L'Ajuntament de Tarragona ha fet un balanç molt positiu de la festa major petita de la ciutat, destacant la importància del retorn dels castells a la capital tarragonina.

Tot i la situació provocada per la Covid-19, el consistori ha destacat que «Tarragona ha celebrat les festes de Sant Magí amb una programació adaptada a la situació actual de pandèmia, però mantenint l'essència de la festa com ara les Contalles de Sant Magí o la Baixada de l'Aigua».

La consellera de Cultura i Festes valora molt positivament les festes

Sobre el retorn dels castells, la consellera de Cultura i Festes del consistori tarragoní, Inés Solé, ha assegurat que «estem demostrant la unió i la capitalitat castellera de la nostra ciutat». Pel que fa al balanç de les festes, Solé, que s'estrenava com a consellera en una celebració de Sant Magí, les ha valorat molt positivament.  

En aquest sentit, ha destacat que «enguany haurem viscut un Sant Magí diferent per segon any consecutiu, menys compartit als carrers i places, però igualment viscudes amb els referents i rituals que han acompanyat generacions de tarragonins intactes». Així mateix, la consellera ha posat la mirada en el futur, assegurant que «l’any 2022 hi tornarem, segur».

Solé també ha agraït el paper fonamental de totes les entitats de Tarragona que han fet possible aquestes festes de Sant Magí. En aquest àmbit, ha remarcat que «l'Ajuntament, juntament amb totes elles, hem tornat a demostrar que es poden fer actes de forma segura, respectant les limitacions imposades per la pandèmia i sense deixar ningú enrere».

El Camp de Mart, escenari per excel·lència 

La música ha estat un dels principals reclams de les festes de Sant Magí, amb el Camp de Mart com escenari per excel·lència, acollint els grans concerts de Sopa de Cabra i Miki Núñez, així com el Festival de l'Associació de Músics de Tarragona (AMT), que enguany arribava a la seva 22 edició.

L'espai, que durant aquest cap de setmana acollirà el festival Minipop, també ha vist passar pel seu escenari el pop mallorquí dels Reïna, el rock dels tarragonins 2UT, el funk-soul dels Nerea Bassart Trio i la força de les Maruja Limón.

Per la seva banda, la Imaginada ha tancat la seva 13a edició també amb un èxit rotund, exhaurint les entrades disponibles per als tallers i activitats.