Els Mossos d'Esquadra i els manifestants en suport de Pablo Hasel

Albert, el jove de TGN a qui li demanen 4,5 anys de presó per manifestar-se per Hasel

Uspac exerceix d'acusació particular i al·lega que l'acusat va agredir els agents durant la detenció

Albert, un jove de Tarragona que va ser detingut durant les manifestacions de protesta a Tarragona per l'empresonament del raper Pablo Hasel, s'enfronta a una pena de quatre anys i mig de presó. Segons ha assegurat aquest dijous, l'acusació és un muntatge policial i ha indicat que no va participar dels aldarulls que hi va haver.

Ha indicat que tornava cap a casa amb una companya i que van ser detinguts i agredits per una patrulla dels Mossos d'Esquadra de paisà «que no es van identificar». En el moment dels fets ell tenia 18 anys i l'acompanyant 17, i va estar 36 hores arrestat a comissaria.

El sindicat de mossos Uspac exerceix d'acusació particular i li demana 4,5 anys de presó perquè apunta que va agredir els agents durant la detenció.

Víctima de la «repressió policial»

Els fets van passar la nit del 16 de febrer del 2021 en el marc de les manifestacions en contra l'empresonament de Hasel. Segons el relat del jove, tornava cap a casa després d'haver estat manifestant-se. «Hi vam anar, però vam veure que no hi pintàvem res i vam marxar», ha exposat.

Quan es trobaven al carrer Sant Domènec van veure com un cotxe de policia de paisà els seguia pels carrers estrets de la part alta.

«Ens vam apartar per deixar passar el cotxe, que es va aturar al nostre costat i en van baixar dues persones. En cap moment es van identificar com a policies, ens vam espantar i vam marxar corrents. Però jo vaig caure i em van atrapar, i després em van agredir amb cops de puny», ha explicat.

Albert ha dit sentir-se víctima de la «repressió policial» i ha apuntat que té un informe mèdic que recull les lesions que va patir. Alhora ha assegurat que no va agredir els agents, que l'acusen d'atemptat a agents de l'autoritat.

De moment no hi ha data per al judici, però tot apunta que serà enguany. La fiscalia li demana dos anys de presó. La causa contra la seva companya, menor d'edat, ha quedat arxivada.

Grup de suport per l'Albert

En el marc de les manifestacions de suport a Hasel a Tarragona hi va haver sis detinguts. D'aquests, tres eren menors d'edat i les causes han quedat arxivades. Així ho han apuntat membres del grup de suport que s'ha creat per donar assessorament legal als encausats.

En el cas de l'Albert fins i tot s'ha creat la campanya 'Albert TGN Absolució'. «És impossible que l'Albert agredís cap dels agents actuants», ha remarcat Lluís, membre del grup de suport als encausats.

Lluís ha indicat que un dels objectius és «donar a conèixer els casos repressius» i ha denunciat una «cacera de bruixes» de les forces policials contra joves que es manifesten «per causes justes». L'activista ha concretat que durant aquella setmana de protestes hi va haver sis detinguts, tres dels quals menors d'edat.

«Dos el primer dia, dos menors d'edat i dos més en els mesos posteriors fruit de les investigacions», ha concretat. D'aquests, dos menors també es troben immersos en una causa penal contra ells, que encara es troba en una fase inicial. «A banda hi va haver multitud de ferits, desenes d'identificats i gent que acabat denunciada amb expedients penals i multada per llei mordassa», ha afegit.

Per tot plegat, des del grup de suport demanen «l'absolució de tots» i han reclamat «als responsables polítics que aturin la bogeria dels Mossos per escriure atestats falsos». «És aleatori i denigrant per les afectades», ha acabat.