Tortugues babaues alliberades a la platja del Miracle de Tarragona

Alliberen tortugues babaues a la platja del Miracle de Tarragona

El CRAM ha alliberat sis exemplars amb 45 grams i 49 centímetres

La platja del Miracle de Tarragona ha estat l'escenari d'un alliberament de tortugues babaues aquest dijous. Membres del CRAM han deixat sis exemplars que van néixer a finals d'agost i es van traslladar a les incubadores de la fundació, on els han ajudat a créixer.

«Algunes tortuguetes van sortir molt immadures d'aquest niu i les hem tingut un parell de setmanes al centre on les hem ensenyat a caçar perquè marxessin amb una mica energia», ha explicat l'oceanògrafa de la fundació Silvia Giralt.

Les cries de tortugues s'han alliberat amb 45 grams, el doble del pes amb què van néixer, i 49 centímetres. A banda d'aquest, se'n preveu un altre l'any vinent. En concret serà d'una vintena d'animals i serà després que la fundació en tingui cura a través del projecte 'Headstrarting'.

Van néixer 71 tortugues d'ous que van pondre a Tarragona

El passat 10 de juliol, una tortuga babaua va pondre 99 ous a la platja del Miracle de Tarragona. Aquest dijous desenes de voluntaris, famílies i infants han observat com s'han alliberat aquest vespre sis cries.

Segons explica Giralt, d'aquests 99 ous, cinc no van tirar endavant. D'aquesta manera, el 29 d'agost, van néixer 71 tortugues i, d'aquestes, dinou es van traslladar a la fundació CRAM. Finalment, sis s'han retornat al medi natural.

«Han doblat el pes, ara ja pesen uns 45 grams i 49 centímetres, tenim tretze animals de platja, més set a la incubadora que es quedaran al centre en el projecte 'Headstarting' i els alliberarem quan tinguin una mida i pes que puguin tirar endavant», ha detallat l'oceanògraf.

A la vegada, ha explicat que han alliberat les tortugues a la platja Miracle per mantenir la «filopàtria» i, així puguin tornar d'aquí quinze o vint anys. Malgrat això, apunta, només un de cada mil exemplars sobreviu un cop han retornat al seu ecosistema.

Per la seva banda, la consellera de Benestar Animal, Elvira Vidal, ha afirmat que s'han viscut moments molt emotius en l'alliberament i ha agraït la feina dels voluntaris que han tingut cura de les cries. «Hi ha hagut moments de molta contenció i de silenci absolut, molt emotiu, veure com una cosa tan petita es guia per l'instint de buscar l'aigua, la fragilitat que t'inspira aquests animals tan fràgils», ha dit.