Pla general del partit d'handbol entre Espanya i Sèrbia al Palau d'Esports de Tarragona durant els Jocs Mediterranis 2018

Antifrau arxiva les suposades irregularitats en la venda d'entrades de Tarragona 2018

L'organisme considera que en la denúncia de la CUP no hi ha indicis per investigar o posar el cas en mans de la justícia

L'Oficina Antifrau ha arxivat la denúncia sobre suposades irregularitats en la venda d'entrades dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 que havia presentat el passat estiu l'Assemblea Local de la CUP, segons ha avançat el 'Diari Més'. L'ens ha estudiat la documentació que va enviar la formació anticapitalista, però no ha vist indicis d'irregularitats per obrir una investigació o portar el cas a la justícia.

La CUP va presentar el passat estiu una denúncia davant l'Oficina Antifrau, assenyalant com a suposats responsables de suposades irregularitats en la venda d'entrades l'aleshores alcalde Josep Fèlix Ballesteros; el que va ser conseller comissionat dels Jocs Mediterranis 2018, Javier Villamayor; el director general de Tarragona 2018, Víctor Sánchez; i el president de Societat Civil Catalana a Tarragona, Salvador Caamaño.

En aquest sentit, els anticapitalistes també assenyalaven l'Ajuntament de Tarragona i Societat Civil Catalana (SCC). La CUP considerava que SCC havia tingut accés a la venda anticipada d'entrades —reservada a comitès olímpics i patrocinadors— malgrat no complir amb els requisits. Així mateix, la formació apuntava que la xifra d'invitacions repartides va triplicar la d'entrades venudes.

«Es van regalar entrades sense tenir constància a qui i sota quins criteris»

Segons Gemma Vendrell, membre de l'Assemblea Local de Local, SCC va comprar 229 entrades de la cerimònia inaugural dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 quan només podien adquirir-ne patrocinadors i comitès olímpics. En aquest sentit, segons va informar en el seu dia el digital 'Porta Enrere', Societat Civil Catalana hauria adquirit aquests tiquets fent servir les claus d'accés de Loterías del Estado, patrocinador de Tarragona 2018.

La CUP, en la seva denúncia, mantenia també que la xifra d'entrades que es van regalar —60.950— va més que duplicar les entrades que es van vendre —28.940—. En aquest sentit, els anticapitalistes assenyalaven que les invitacions es van donar «sense tenir constància a qui es van regalar i sota quins criteris».