L'aparcament dissuasiu de la carretera de València, pendent del traspàs de carreteres

El conseller de Mobilitat ha donat tres dates diferents pels nous aparcaments dissuasoris de Tarragona

El problema de trobar plaça d'aparcament a la ciutat de Tarragona torna a estar sobre la taula i sembla que amb diferència d'opinions per part dels socis de govern municipals. Mentre que l'alcalde, Josep Fèlix  Ballesteros, anunciava ahir a Tarragona Ràdio que la seva  aposta era la construcció d'un aparcament soterrat al passeig de Sant Antoni, el conseller de Mobilitat, i president de l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona,  Josep Acero, té una altra idea al cap. 

Acero prefereix «Torroja abans que Sant Antoni». Fonts consultades per TarragonaDigital mostren la seva sorpresa pel fet que Ballesteros hagi recuperat «la idea de l'aparcament a Sant Antoni quan és prou conegut que hi ha fetge de gat, el mateix tipus de pedra que tants problemes ha donat amb el Jaume I».

Ara bé, la prioritat del conseller de Mobilitat, Torroja, també aixeca dubtes, ja que l'estat de manteniment de l'actual aparcament a l'aire lliure que hi ha a aquest passeig, ha causat «malestar» entre diferents usuaris  d'aquest. Fonts d'Aparcaments Municipals informen que «cerquem la mínima despesa en aparcaments a l'aire lliure».

Estat de l'aparcament del passeig Torroja a finals del passat mes d'agost
Estat de l'aparcament del passeig Torroja a finals del passat mes d'agost | TarragonaDigital.com

 

Aparcaments dissuasoris a Tarragona

L'aposta de la conselleria per millorar la mobilitat són els aparcaments dissuasoris. En aquest sentit, a començaments d'anys Josep Acero va inaugurar un aparcament dissuasiu al passeig de la Independència i en va anunciar un altre, «en el termini d'un mes, mes i mig», a la carretera de València, a l'N-340.

L'aparcament dissuasiu de la carretera de València va dins del paquet de les negociacions pel traspàs de les carreteres, de titularitat estatal, que estan integrades dins la trama urbana. Des de la conselleria de Mobilitat s'avança que «l'acord podria estar enllestit per entrar al proper plenari i això voldria dir que les obres podrien començar ben aviat». 

Tanmateix, des de la Subdelegació del govern d'Espanya no es mostren tan optimistes com l'Ajuntament i expliquen que «l'acord va per bon camí però cal esperar que es tanqui l'acord global». I sobre qui es faria càrrec de les obres d'aquest aparcament, l'Estat o l'Ajuntament, des de la Subdelegació recorden que «la llei de carreteres indica que els traspassos es fan sense contraprestacions».

L'objectiu d'Aparcaments el va explicar el seu president en el plenari del passat mes de juny. Josep Acero va dir, aleshores, que «volem arribar a finals d'any amb 1.000 places d'aparcament de zona taronja». Aquell mateix mes, Acero explicava a un mitjà de comunicació que «el dipòsit municipal de vehicles es convertirà en un aparcament de 360 places».

El mateix anunci el recuperava 30 dies després en un altre mitjà de comunicació assegurant que «l'aparcament, on hi ha el dipòsit, servirà per quan es posi en servei la conversió en zona de vianants de la Part Alta». En referència a aquest anunci, el del dipòsit municipal de vehicles, TarragonaDigital ha pogut saber que no hi ha negociacions en curs entre l'ajuntament de Tarragona i els propietaris dels terrenys  on s'ubica el dipòsit i futur «aparcament dissuasiu» segons el conseller Josep Acero. 

Aquest dimecres, 3 d'octubre, el conseller de Mobilitat, i president d'Aparcaments Municipals,  ha traslladat la data per les noves places d'aparcaments dissuasius al «primer trimestre de l'any vinent», a tocar de les eleccions municipals.