Imatge de la zona de pícnic del Parc del Francolí de Tarragona

Tarragona arranjarà la zona sud del Parc del Francolí: una inversió de 200.000 euros

Les obres, que es faran en el tram que va del pont del carrer Joan Miró al pont de l'Avinguda Roma, s'allargaran durant 6 mesos

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat el projecte d’arranjament del sector sud del Parc del Francolí, que compren el tram entre que va des del pont del carrer Joan Miró fins al pont de l'Avinguda Roma, a l’empresa Urbaser. Segons ha explicat el consistori en un comunicat, «les obres suposaran un impacte molt gran en la millora del parc més gran de la ciutat».

El pressupost previst per aquestes obres és de 195.510,57 euros. En aquest sentit, les actuacions, que s'allargaran durant sis mesos, consistiran en la instal·lació d’un nou espai agility per gossos, l’arranjament de la zona de la guingueta per a fer-la més accessible i ordenada, la remodelació de la zona de pícnic i la instal·lació de nou mobiliari urbà, com bancs, fonts i papereres.

Així mateix, el projecte també preveu treballs de jardineria, com un nou sistema de reg per goteig de talussos i parterres; una actuació sobre la jardineria dels talussos, fent neteja, poda i plantació segons les necessitats, així com la neteja de grafits al mobiliari urbà i casetes d’obra.  

Un parc inaugurat l'any 2003

El Parc del Francolí es va construir l'any 2003, tot just ara fa 20 anys. L'espai ocupa gairebé 13 hectàrees, des de l'A-7 fins a l'Avinguda Roma, dividides en dues zones. En aquest sentit, el parc compta amb diversos espais de jocs infantils, tres zones d'aparcament, pistes esportives, arbres, arbustos i gespa. La zona en què ara s'actuarà té una superfície d'unes 4 hectàrees.

En aquest sentit, la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal, ha destacat la importància d’aquest projecte, ja que «tractant-se d’un parc referent a la ciutat, tant per la seva ubicació privilegiada com per la seva encertada diversificació d’usos, ja feia temps que necessitàvem iniciar aquests treballs».