AVV Bonavista a la plaça de la Font de Bonavista

L’AVV Bonavista inicia la celebració del 50è aniversari amb la Festa Major d’Agost

Avui divendres, amb el pregó de Javier Villamayor, comencen set dies plens d'activitats en aquest barri tarragoní | El gruix dels actes per commemorar el mig segle de l'entitat arribaran al mes de novembre

Aquest divendres comença la Festa Major d’Agost de Bonavista, en honor a Santa Maria Assumpta, patronat del barri. D’aquesta manera es dóna inici a la celebració dels 50 anys de l’AVV Bonavista, que tindrà el seu punt àlgid a la tardor, especialment al mes de novembre.

 

El tret de sortida de les Festes de Bonavista, que s'allargaran fins al 15 d'agost, arribarà avui amb la nit inaugural que inclourà el pregó de qui va ser conseller de l'Ajuntament de Tarragona i regidor de barri, Javier Villamayor, i l’elecció del Rei i la Reina, que enguany seran persones majors de 65 anys en homenatge a l’aniversari de l’associació.

 

AVV Bonavista a la plaça de la Font de Bonavista
Frangi Gutiérrez, Loli Gutiérrez i Antonio Puerta, a la plaça de la Font de Bonavista. | Tarragona Digital

La presidenta de l’AVV Bonavista, Loli Gutiérrez, explica que «hem triat el Javier Villamayor com a pregoner perquè buscàvem una persona d’aquí, que no fos política i que hagués fet coses per millorar el barri». Gutiérrez ha afegit que «a més, aquesta elecció és un homenatge al Domingo Caamaño, avi del Javier, i a tots aquells pioners i pioneres que ens van precedir».

 

 

La responsable veïnal afirma que «les festes signifiquen molt pel barri i hi ha una gran afluència de gent, tot i ser època vacacional». En aquest sentit, Antonio Puerta, membre de la junta, afegeix que «inclús hi ha gent del barri que viu fora de Tarragona que es reserven alguns dies de vacances per venir a les festes». Puerta, un dels veterans de Bonavista, assegura que «aquestes sempre han estat unes festes entranyables que durant aquest mig segle s’han anat adaptant als temps».

 

Activitats per grans i petits... i pastís d'aniversari

Les Festes de Bonavista d’enguany inclouen en el programa activitats per a grans i petits, música en directe gairebé cada nit i un vessant solidari, amb dues fideuades en benefici de l’Eskurri Esplai i dels clubs de futbol del barri, el Racing i el Cultural.

 

Com en tot aniversari, no faltarà el pastís. Serà el dimecres 14 d’agost, en una nit en què, a banda de bufar espelmes, s’ha programat un sopar de germanor, la presència de Woody & Winnie Woodpecker i el Photocall del 50 aniversari.

 

Festes de Bonavista
Orquestra i ball a la Festa Major d'Agost de Bonavista. | AVV Bonavista

 

El punt final als set dies de festa arribarà el 15 d’agost, una jornada amb dos actes destacats: la missa en honor a Santa Maria Assumpta, patrona del barri, i la projecció del vídeo del 50 aniversari a la plaça de la Constitució.

 

La presidenta Loli Gutiérrez ha volgut «agrair a tots aquells que han col·laborat d’una manera o una altra a fer realitat aquestes festes», lahora que ha convidat a visitar Bonavista «a tots els que vulguin compartir-les amb nosaltres».

 

Una Bonavista millor

L’Associació de Veïns de Bonavista va néixer el mes de novembre de 1969, quan va ser inscrita al registre d’entitats, sent la més antiga de Tarragona. El primer president, tot i tenir un mandat breu, va ser Ángel Ariño Quilez, amb Domingo Caamaño Louro, avi de Javier Villamayor, com a primer secretari de l’agrupació.

 

Els veïns de Bonavista, en una mobilització
Imatge d'arxiu d'una mobilització de l'AVV Bonavista. | Cedida

 

Ha estat mig segle de lluites i esforços per millorar un barri que va començar la seva història amb la construcció de les primeres cases l’any 1959. Des del naixement de l’associació de veïns fins a l’actualitat, les coses han canviat molt al barri. Frangi Gutiérrez, membre de la junta, comenta que «hem millorat molt des dels anys 70 fins ara. Tenim aigua potable, carrers asfaltats, transport públic i enllumenat, cosa que en els inicis no existien».

 

Tot i això, també hi ha coses que s’han perdut. Antonio Puerta destaca que «abans Bonavista era una gran família, podies tenir la porta oberta, la gent es treia la cadira a la porta de casa per xerrar i els nens jugaven als carrers. Ara, aquestes coses ja no es veuen».

 

Festa de l'escuma a Bonavista
La Festa Major d'Agost de Bonavista ofereix activitats per a grans i petits. | AVV Bonavista