Un vehicle dels Mossos d'Esquadra de nit

Intenta matar una parella atropellant-los després d'una discussió a Tarragona

La Fiscalia demana un total de 18 anys per intent d'assassinat en grau de temptativa, i 12.500 euros d'indemnització a l'acusat

Un total de 18 anys de presó per a un home acusat de dos delictes d'assassinat en grau de temptativa a Tarragona. És la pena que la Fiscalia demana arran d'uns fets que van tenir lloc el mes de gener de l'any passat al barri de Bonavista. L'acusat i les dues víctimes, una parella, van iniciar una forta discussió en un bar, que va continuar a l'exterior quan el local va tancar. 

L'acusat va agredir la dona, però no es va acontentar amb això i va decidir agafar el cotxe. Minuts després de l'agressió, mentre la primera víctima es recuperava al costat de la seva parella, van ser atropellats voluntàriament per l'agressor.

La dona va patir diverses fractures, mentre que en el cas de la seva parella tot va quedar en algunes lesions. A banda de la pena de presó, la Fiscalia també reclama una indemnització de 12.500 euros, i la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb les víctimes durant 12 anys.

Una discussió acaba amb atropellament intencionat a Tarragona

L'incident va tenir llos el 25 de gener de 2020, al voltant de les tres de la matinada. Dos homes van començar a discutir a l'interior d'un local, i van seguir amb la picabaralla a fora, un cop el bar va tancar.

L'acusat va agafar del cabell a la dona, parella de l'home, i li va propinar un fort cop al cap, que la va fer caure a terra. Gràcies a l'ajuda del seu acompanyant, es va poder aixecar, i van anar a recuperar-se. Van seure davant la persiana metàl·lica d'un altre local, també tancat. 

Ara bé, segons el relat del fiscal, "al cap d'uns pocs segons van veure davant d'ells, a una distància aproximada d'uns set o vuit metres", el vehicle de l'agressor. Ell, després "d'accelerar bruscament i amb ànim d'atemptar contra la seva vida o amb plena consciència", va "arremetre contra el lloc on es trobaven [les víctimes]". 

La dona va estar dos mesos de baixa mèdica

El turisme va impactar contra la part superior del tronc de la dona, i de manera menys important contra l'home. De fet, ell va aconseguir "reaccionar ràpidament i es va apartar". Gran part del xoc va ser absorbit per la persiana metàl·lica de l'establiment. 

La dona va patir les lesions de més importància. En concret, a conseqüència de l'atropellament, va patir "la fractura de quatre costelles, un pneumotòrax, tres erosions al gluti i un hematoma a la cuixa". Arran d'això, "va estar ingressada a l'hospital durant tres dies i va haver d'estar-se dos mesos de baixa". 

Pel que fa a la seva parella, va patir "erosions a l'avantbraç dret, abrasió a la tíbia esquerra, distensió de lligaments al turmell esquerre i lesions al turmell dret i als llavis". En total, també va haver d'estar un total de 23 dies de baixa mèdica. 

9 anys de presó per cada víctima

En total, la Fiscalia demana 9 anys de presó per cadascun dels dos intents d'assassinat, en grau de temptativa. A més, li vol prohibir a l'acusat apropar-se a menys de 500 metres de les dues víctimes o comunicar-se amb elles durant 12 anys. 

Sobre les indemnitzacions econòmiques, el Ministeri Públic li reclama 10.000 euros d'indemnització per a la noia, 2.500 per al noi, i un total de 4.527,33 euros per a l'asseguradora. Aquesta última es va haver de fer càrrec de pagar els desperfectes causats a la persiana metàl·lica i a una televisió del local contra el qual va xocar.