L'AVV Tarragona Centre proposa destinar la segona planta del Banc d'Espanya a usos cívics i culturals

L'entitat veïnal ha presentat una proposta a l'Ajuntament de Tarragona per tal que el 'Rambla Science' projectat a l'espai sigui compatible amb ús ciutadà

L’AVV Tarragona Centre ha anunciat aquest dijous que ha presentat a l’Ajuntament de Tarragona una proposta per tal d’encabir en el projecte 'Rambla Science' els equipaments cívics i culturals que, segons l’entitat veïnal, són necessaris. Aquest plantejament és la resposta a la petició de propostes que els va fer el consistori en una reunió el passat 4 de setembre, en què representants municipals van exposar als veïns el projecte previst per al Banc d’Espanya.

 

En aquest sentit, la proposta de l’entitat veïnal demana que la segona planta de l’equipament, de gairebé 500 metres quadrats, es destini al que han anomenat 'Espai Cívic i Cultural La Rambla'. En la petició, reclamen que aquest sigui un equipament diferenciat del 'Rambla Science' d’ús públic i gratuït amb gestió pública a càrrec de l’Ajuntament de Tarragona i un accés independent.

 

Les portes obertes del pati de l'edifici del Banc d'Espanya. | Tarragona Digital

 

Entre els equipaments que projecta la proposta en aquesta segona planta hi ha una ludoteca, una sala de lectura i estudi, aules polivalents i tres despatxos per a entitats, així com espais comuns com lavabos i recepció. Segons l'associació, amb aquest plantejament només ocuparien el 22% de l'espai disponible, quedant la resta per al projecte 'Rambla Science'.

 

L’AVV Tarragona Centre, en l’escrit presentat, planteja també que la sala d’actes del 'Rambla Science' i el seu vestíbul siguin d’ús compartit. Alhora, reclamen una programació d’activitats a càrrec de l’Ajuntament similar a la dels centres cívics de la resta de la ciutat.

 

La proposta de 2016 demanava dues plantes

L’any 2016, des de l’AVV Tarragona Centre es va reclamar que el Banc d’Espanya tingués ús com a centre cívic. En la proposta de llavors, demanaven que dues plantes es destinessin a aquest ús. Finalment, l’aleshores govern de Josep Fèlix Ballesteros va tirar endavant el projecte 'Rambla Science', reservant alguns espais per a usos cívics i culturals.

 

Els veïns, mitjançant un comunicat, han explicat que «sense que suposi una renúncia a la nostra proposta de l'any 2016 en la qual destinàvem dues plantes a cobrir part de les mancances, hem aportat la proposta d'Espai Cívic i Cultural La Rambla». L’entitat veïnal ha assegurat que «el fet d’integrar un espai obert i d’ús ciutadà en un espai museístic, lluny de ser una rèmora, entenem que suposa una forma innovadora de veure la museïtzació».

 

Projecte del 'Rambla Science', presentat per l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Ara, caldrà veure quina és la resposta de l'Ajuntament de Tarragona davant aquesta proposta. També caldrà saber si el que ha exposat l'AVV Tarragona Centre és compatible amb el projecte 'Rambla Science', que ha rebut gairebé dos milions d'euros dels Fons Feder.