Un pla general del Banc d'Espanya a Tarragona

La reforma del Banc d'Espanya de TGN segueix endavant: s'aprova el projecte executiu

La proposta ha tirat endavant el ple de l'Ajuntament gràcies al suport dels partits de govern i del PSC

La reforma de l'edifici del Banc d'Espanya de Tarragona, que ha de permetre executar el projecte del Banc de la Ciència i el Coneixement, segueix endavant. Aquest divendres, el ple de l'Ajuntament tarragoní ha aprovat inicialment el projecte executiu, gràcies als vots favorables del govern municipal —ERC, Junts i la CUP— i del PSC.

La inversió prevista en aquesta actuació és de gairebé 7,5 milions d'euros, gairebé el doble de la previsió inicial que es va fer en l'anterior mandat. En aquest sentit, el govern municipal espera aconseguir subvencions per «rehabilitació d'edificis emblemàtics», com per exemple els Next Generation, segons ha explicat el conseller Jordi Fortuny.

El PSC vota a favor de la proposta per deixar clar el seu suport al projecte

Tot i el seu vot favorable en la sessió plenària d'aquest divendres, el PSC ha alertat que encara està pendent que Bombers aprovi el projecte tècnic contra incendis. Tot i això, han votat afirmativament a la proposta per «deixar clar» que donen suport a una iniciativa que va començar amb sota el govern Ballesteros.

Per la seva banda, En Comú Podem, antic soci del govern municipal d'ERC, s'ha abstingut, tot i no estar d'acord amb l'ús que es donarà al Banc d'Espanya. En aquest sentit, la portaveu, Carla Aguilar, ha explicat que troben necessari desencallar el projecte per revitalitzar l'espai.

El PP i els consellers no adscrits Sonia Orts i José Luis Calderón també s'han abstingut, mentre que Ciutadans ha votat 'no'.

S'aprova la creació del Consell d'Habitatge de Tarragona

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament d'aquest divendres ha aprovat el reglament del Consell d'Habitatge de Tarragona. La consellera Eva Miguel ha explicat que aquest organisme farà que la ciutat «tingui unes polítiques d’habitatge més participatives i transparents, implicant tota la ciutadania en un nou marc de reflexió i coresponsabilitat».

En aquest sentit, ha assenyalat que el Consell d'Habitatge de Tarragona serà un òrgan de caràcter consultiu i de participació ciutadana, amb capacitat d'elaborar propostes que guiïn la política d'habitatge de la ciutat. Estarà integrat pels partits polítics i agents socials i econòmics, reunint-se una vegada l'any.

També en matèria d'habitatge, el consell plenari ha validat el conveni entre l'Ajuntament de Tarragona i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que permetrà el consistori tramitar directament els ajuts en matèria d'habitatge dels fons Next Generation. El conveni inclou tres programes per a millores dels immobles en eficiència energètica, energies renovables i rehabilitació.