El Banc de Sang demana ajuda a Tarragona i recollirà donacions aquest divendres

Serà al Palau Firal i de Congressos i cal reservar hora prèvia | Ara hi ha reserves per 9 dies

Crit d'alerta del Banc de Sang i Teixits: el ritme actual de reserves sanguínies és normal i hi ha donacions per cobrir els pròxims 8/9 dies, però preocupa la regularitat d'aquestes donacions  per tal de mantenir el ritme en les pròximes setmanes. És per això que aquest divendres, 27 de març, organitzan una campanya especial de recollida de donacions al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

S'habilitarà un espai entre les 10.00 i les 14.00 hores i també entre les 16.00 i les 20.00 hores de divendres. Des del Banc expliquen que «la sang té caducitat i això ens força a mantenir constant el ritme de donacions» i a necessitar d'activitats excepcionals com aquesta per tal de garantir l'assistència sanitària dels hospitals catalans durant les pròximes setmanes.

És imprescindible demanar cita prèvia per evitar aglomeracions a l'hora de donar sang

Els primers dies de l'emergència sanitària actual, diuen, va caure en picat el nombre de donacions. Ara ja s'ha anat refent i està proper a les xifres més normals, si bé «el fet de no saber quant durarà aquesta situació» és una incertesa perillosa, asseguren. Per poder donar aquest divendres a Tarragona, però, és imprescindible demanar cita prèvia a través d'aquest enllaç. «Hem d'evitar aglomeracions i per això ho gestionarem així», matisen.

Cartell de la dinació extraordinària d'aquest divendres a Tarragona
El Banc de Sang ha fet l'alerta per mantenir la regularitat de les donacions | Banc de Sang

«La situació actual fa molt difícil garantir que a ningú li falti sang  si la necessita», lamenten, i demanen un esforç col·lectiu per anar mantenint estable els nivells de reserves. Asseguren que tot el procés comptarà amb «totes les mesures de prevenció i seguretat» que el moment exigeix. També matisen que la Covid-19 es transmet per via respiratòria i no sanguínia, fet que evita qualsevol risc o por addicional amb diferència d'una donació normal.

El Recinte Firal, doncs, serà espai de donació i solidaritat aquest divendres. Imprescindible, insistim, la cita prèvia. Com sempre, només són aptes per ser donant aquelles persones entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos, que gaudeixin d'un bon estat de salut i amb l'excepció de les dones embarassades, que no poden donar sang.