La Banda Unió Musical de Tarragona en una actuació de Santa Tecla

La Banda Unió Musical de Tarragona serà la Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla

La Comissió Assessora del Seguici Popular ho ha decidit aquest dimarts

La Comissió Assessora del Seguici Popular ja ha decidit qui serà la Perpetuadora de les Festes de Santa Tecla 2022. La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) ha estat escollida per aquest càrrec a la festa tarragonina.

La BUMT, es va formar ara fa gairebé 30 anys, el 1993. Compta amb un ampli repertori musical de la festa, però també de música de banda, amb una clara voluntat d’oferir a la ciutat de Tarragona sonoritats musicals renovades amb la màxima qualitat interpretativa.

L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, apunta «que la BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa». Així mateix l’alcalde destaca que la formació «recull el testimoni de tradició de la música de banda que ha estat present històricament a Tarragona» i que alhora «ho fa amb un gran talent i un esperit renovat».

La BUMT i Tarragona

Des de la seva fundació l'any 1993, la BUMT ha mostrat els seus trets originaris: la inquietud musical i l'esperit renovador d'uns joves músics tarragonins.

Des de llavors, es va constituir com un punt de trobada d'aquells músics amb interès per la música de banda que compartien el mateix objectiu. Al llarg d'aquests gairebé 30 anys, la BUMT ha estat sempre a la disposició del que la ciutat de Tarragona requeria.

Han interpretat des de música festiva al carrer per Sant Magí i Santa Tecla, fins a processons, passant pels concerts que recentment experimenten amb diverses temàtiques com el circ, l'òpera, el rock o el món Disney.  

També ha estat present als actes de celebració d'altres entitats esportives i culturals tarragonines, com el Club Gimnàstic de Tarragona. Així com als actes culturals i socials rellevants per la ciutat com la inauguració del Teatre Tarragona o els actes commemoratius de l'11 de setembre.

A més, la BUMT ha internacionalitzat la seva música passant per França, Itàlia i Madrid, entre altres. 

Ricomà ha volgut tancar la notícia desitjant que «un any més la BUMT ens acompanyi i sigui una de les protagonistes de la banda sonora de la nostra festa».