Pla general de la zona de les terrasses dels establiments de la plaça de la Font buida durant l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla

Els bars de la plaça de la Font seguiran tancats per protestar contra l'Ajuntament

Els restauradors de la cèntrica plaça demanen el cessament de la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé

Els bars i restaurants de la plaça de la Font de Tarragona mantenen el seu pols conta l'Ajuntament del municipi. En aquest sentit, han anunciat que mantindran el tancament dels seus establiments aquest dimecres i dijous en protesta per les limitacions horàries que ha establert el consistori durant la celebració dels actes de Santa Tecla.

Els restauradors de la cèntrica plaça tarragonina van presentar una demanda contra les restriccions, que els impedien muntar terrasses i servir a l'interior dels locals, però el jutjat va denegar les mesures cautelaríssimes que demanaven. Davant això, el consistori va autoritzar els locals a tenir clients dins els locals, sempre que tinguessin entrada per veure els actes.

Tot i aquesta flexibilització, els bars i restaurants han decidit continuar amb el tancament, alhora que han demanat «un canvi d'actitud de l'Ajuntament».

Els restauradors acusen la consellera de Cultura de fer «demagògia»

En un comunicat de premsa, els propietaris de bars i restaurants de la plaça de la Font han acusat el consistori de «privatitzar» la plaça i han considerat que hi ha «desorganització» en les actuacions programades. En aquest sentit, han demanat a l'alcalde Pau Ricomà que cessi la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, a qui han acusat de fer «demagògia» sobre la problemàtica.

Així mateix, també ha titllat d'inoportú l'anuncia que va fer l'alcalde Ricomà sobre el final de les bonificacions de les taxes a les terrasses que s'està aplicant arran de la pandèmia. En aquest sentit, han apuntat que hi ha una relació la seva proposta i aquesta decisió, acusant l'equip de govern «d'arbitrarietat».