Pla general de la zona de les terrasses dels establiments de la plaça de la Font buida durant l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla

Els restauradors de la plaça de la Font protesten contra l'Ajuntament tancant portes

Bars i restaurants no han obert aquest diumenge per mostrar el seu malestar amb el consistori tarragoní per les restriccions durant les festes

Imatge inèdita aquest diumenge a la plaça de la Font de Tarragona, amb els bars i restaurants tancats per denunciar la prohibició de posar terrasses per Santa Tecla. Els restauradors han aprofitat els dos primers passis del Seguici Petit per protestar contra la decisió de l'Ajuntament. Això, ha deixat sense servei les 800 persones per passi que han pogut gaudir de l'espectacle.

El consistori tarragoní, a través d'un comunicat, ha mostrat el seu desacord amb la protesta, lamentant que hagi deixat sense servei de lavabo els assistents. Així, l'Ajuntament ha col·locat diversos lavabos i dispensador d'aigua. Segons els restauradors, la protesta d'aquest diumenge es repetirà els dies 21, 22 i 23 de setembre.

Restriccions de l'Ajuntament als establiments de restauració

Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona ha establert que els establiments no poden servir menjar ni begudes a l'interior dels locals, ni fora, ni per emportar. Només poden atendre els clients que tinguin entrada per veure els actes previstos a la plaça de la Font durant diverses franges horàries. En el cas de la plaça de la Font, la restricció d'aquest diumenge ha estat de les dues del migdia a deu de la nit.

Altres espais de la Part Alta, com els carrers Cós del Bou, Trinquet Nou, Sant Domènec, Escales d'Arbós, Portalet, plaça dels Sedassos, plaça de la Pagesia i un tram de la Rambla Vella també pateixen restriccions horàries per Santa Tecla.

L'Ajuntament de Tarragona lamenta la protesta

Davant la protesta dels restauradors, el consistori tarragoní ha emès un comunicat en què ha manifestat el seu desacord amb el tancament dels establiments de la plaça de la Font. «La solució de compartir una taula amb la família o grup bombolla, com a espectadors del Seguici, va ser acordada, després d'incorporar les seves al·legacions i peticions», ha assenyalat l'Ajuntament.

Així mateix, el consistori ha recordat que des de l'inici de la pandèmia el sector de la restauració ha rebut ajudes, com l'ampliació de terrasses o l'exempció en el pagament de la taxa d'ocupació de les terrasses.