Nou front judicial del PSC a Tarragona amb Begoña Floria investigada pel cas Aparcaments

El TSJC confirma que s'ha admès a tràmit la denúncia de la CUP contra la consellera Floria, investigada per un possible cas de «tràfic d'influències i prevaricació»

Nou front judicial pel partit socialista de Tarragona. Aquest cop implica a la consellera tarragonina Begoña Floria  i al seu pas, durant l'anterior mandat municipal, per l'empresa pública Aparcaments, el conegut mediàticament com a cas Coaching.  La denúncia de la CUP Tarragona sobre aquest cas ha estat admesa a tràmit i les persones referenciades han adquirit la condició d'investigades, segons confirma el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  Des del TSJC recorden que «la condició d'investigada només vol dir això, que està sent investigada».

El cas Coaching o cas Aparcaments,  es tractaria, segons les informacions publicades, d'un possible cas de contractació d'una empresa per impartir un curs d'habilitats de gestió que mai es va arribar a donar. Tanmateix, fonts properes a les persones investigades prefereixen esmentar que es tracta «d'un contracte adjudicat per 47.625 euros per crear un sistema de gestió de recursos humans i del qual 5.400 euros van anar a 'coaching' executiu».

Fonts consultades per TarragonaDigital asseguren que «la Guàrdia Civil hauria descartat un possible delicte de malversació i està investigant tràfic d'influències i prevaricació». Les persones vinculades a aquest cas encara no haurien rebut la notificació en la qual se'ls trasllada la seva condició d'investigats.

Un any del cas Aparcaments a Tarragona

El portal digital Portaenrere va publicar a meitats d'octubre de l'any passat la notícia que l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona es va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de 'coaching'. Begoña Floria hauria mantingut vincles de caràcter professional amb l'empresa adjudicatària del contracte, Isora Solutions.

Les persones que ja han adquirit la seva condició d'investigades remeten a la nota de premsa que va publicar aleshores Aparcaments en la qual s'assegurava que  «l’empresa va decidir la creació, per inexistència, d’un sistema global de gestió dels Recursos Humans. Aquesta necessitat, a més, coincideix amb un dels requisits exigits per la certificació de sistemes de gestió de qualitat de l'ISO 9001, de la qual l’empresa es troba en procés d’obtenció».

També es recorda, en aquest comunicat, que «durant tot el temps de duració del contracte s’han realitzat dotze sessions de treball per a l'elaboració del manual que defineix competències generals i específiques, a més de catorze jornades de formació amb treballadors de l’empresa, tant grupals com individuals. Fruit del conjunt de les tasques ha estat una completa guia que recull els criteris i processos per lloc de feina i així poder avaluar tots els treballadors de l’empresa».