Els veïns arriben al berenar del CRAE ocupat de Tarragona en comptagotes

Aquesta tarda els responsables d’ocupar l’edifici han obert les portes per explicar el projecte social que volen impulsar

Fa gairebé una setmana que un grup d’activistes va ocupar l’antic CRAE Sant Josep al carrer Pintor Ignasi Mallol, a tocar del Camp de Mart, a Tarragona. Aquesta tarda els que viuen allí han obert les portes als veïns per presentar el projecte social. L’arribada de visitants s’ha produït de forma lenta i no s’han vist grans grups de gent acostant-s’hi. Les portes tampoc estaven obertes, i era necessari trucar a un timbre d’una porta petita per  poder entrar. Alguns dels que han sortit de la visita pensen que el projecte social és una idea interessant però veuen complicat que es pugui tirar endavant.

Els ocupes del CRAE volen cedir espais als veïns per activitats

Segons ha explicat un veí a la sortida de la reunió, els activistes volen que els veïns s’impliquin en el projecte. D’aquesta forma els han demanat que presentin idees i iniciatives per dur a terme activitats dins del centre. Per exemple, explica un veí, si algú dóna classes d’anglès a alumnes particulars que pugui disposar d’un espai per fer-les, o bé que s’organitzin activitats creatives o esportives per tots els de l’entorn.

El cert és, tal com explica aquest veí, que l’espai és molt gran, i que dintre el que cap es manté molt bé. Una altra veïna de la zona que ha assistit a la reunió explica a TarragonaDigital.com que els activistes fan assemblees diàries per parlar del projecte i el que volen fer, i conviden als veïns a participar-hi, és una assemblea general cada dijous.

El cartell amb el qual convidaven als veïns a anar-hi
El cartell amb el qual convidaven als veïns a anar-hi | Caralp Mariné

 

Avui la premsa no tenia accés a la trobada, perquè, segons han dit els portaveus, es farà una trobada amb els mitjans de comunicació a finals de setmana.  Així i tot, alguns veïns han confirmat a aquest mitjà que no hi havia més de quatre o cinc persones visitant la casa, tot i que després n’han entrat algunes més. Segons expliquen, a dins hi estarien vivint entre vuit i nou persones i mantenen l’espai cuidat.

L'objectiu d'aquestes activistes era, segons van dir en un comunicat: «Recuperar aquest espai per a les veïnes i els moviments socials de Tarragona», enfrontant-se a «la Tarragona feudal, mafiosa, catòlica, governada per aquesta colleta de sàtrapes on tindrem armes de l'OTAN i lladregots d'escales llargues».

A l’espera de Fragadis, propietària del CRAE

Un dels veïns que ha assistit a la trobada, i que és de l’associació de veïns del barri, veu amb bons ulls el projecte però creu que serà difícil que el puguin dur a terme. «L’empresa propietària té un projecte entre mans per aquest edifici i no deixaran que es quedin els ocupes», comenta convençut. Per aquest veí hagués sigut interessant que l’Ajuntament s’hagués fet càrrec de l’edifici per tal de fer-hi un centre cultural o cívic i aprofitar l’espai. Un espai que compta amb una piscina, algunes pistes de joc a l’aire lliure i zones verdes amplies.

De moment l’empresa propietària dels terrenys, Fragadis, no s’ha pronunciat sobre aquesta ocupació. D’ençà que van ocupar l’espai i que van anar-hi els Mossos d’Esquadra per identificar a les persones, ningú més s’hi ha aproximat ni els ha reclamat l’espai.  De moment, doncs, sembla que ells seguiran endavant amb la iniciativa mentre l’empresa acaba de tancar el projecte i decideix com procedir.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Ocupen l'antic CRAE Sant Josep de Tarragona