La platja del Miracle de Tarragona ha aparegut recentment amb milers de boles de plàstic. Port de Tarragona; les empreses químiques; l'agència catalana de l'aigua, així com l'Ajuntament de Tarragona, han assegurat, públicament, desconèixer l'origen del vessament.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
L'organització ecologista tarragonina Mediterrània, davant la situació, ha explicat, aquest divendres, 26 de juliol, que han presentat una denúncia davant del Seprona, l'organisme de la Guàrdia Civil competent en l'àmbit del domini marítim, reclamant que «es portin a terme les investigacions necessàries per a establir el focus emissor i que s'estableixin les mesures pertinents per tal de minimitzar els seus efectes».
L'escrit també demana que «se'ns informi de les actuacions que es portaran a terme per solucionar els fets i dels possibles efectes adversos al medi ambient tarragoní i la possible afectació a la salut de les persones». Així mateix, Mediterrània també ha presentat una denúncia als Serveis Territorials al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona i a l'Ajuntament de Tarragona per determinar l'origen «d'aquesta contaminació».
Sis mesos després del vessament de Vila-seca
L'aparició de les boles de plàstic a la coneguda platja tarragonina ha arribat sis mesos després dels milions de 'nurdles', el nom tècnic que fa referència a les petites boles de plàstic de la mida d'una llentia perjudicials per als animals marins, que es van veure a la platja de La Pineda, a Vila-seca. Segons l'organització reusenca 'Not this path', «aquestes boles s'utilitzen bàsicament en les indústries i el problema està en el fet que després acaben al mar i, sobretot, a les platges».
Vila-seca en Comú, formació amb representació al consistori del municipi, ho va denunciar i va reclamar l'inici «d'una investigació que depuri responsabilitats».