Els impulsors dels Bons Tarragona, amb Judith Sentís, Laura Roigé, Dídac Nadal i Javier Escribano.

Tarragona dinamitzarà el comerç amb 500.000 euros en bons

La campanya començarà el 22 d'octubre i permetrà que cada persona tingui fins a 50 euros de descompte

La pandèmia ha causat grans danys econòmics als comerços de Tarragona. Per donar una empenta i ajudar-los en aquests moments difícils, l'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa el 22 d'octubre els Bons Comerç Tgn.

Aquesta serà una iniciativa d'estímul als establiments comercials, de serveis, d'hostaleria i de restauració, que s'emmarca dins la campanya anual SOM COMERÇ TGN. Ara, amb els bons descompte, es vol dinamitzar les vendes dels comerços tarragonins.

A la campanya tarragonina s'han sumat la Cambra de Tarragona, la Via T i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona.

500.000 euros en bons de descompte

L'Ajuntament de Tarragona posarà a disposició de la ciutadania 500.000 euros. Això serà en forma de bons de 5 euros de descompte per bescanviar als establiments adherits a la campanya.

Els clients s'hauran de registrar a través de la web dels Bons Comerç Tgn o l'App Som Comerç Tgn. També es poden dirigir a l'oficina de Bons Comerç TGN, ubicada a la Rambla Nova de 9 a 13 hores i de 17 a 19.30 hores, de dilluns a dissabte.

A més, per fer-ho més pròxims pels veïns dels barris tarragonins, es crearà una oficina itinerant que els recorrerà, a més de passar pels punts més concorreguts de la ciutat.

Si es fa presencialment a l’oficina de la Rambla o a les itinerants, s’hauran d’identificar amb el DNI, facilitar les dades personals i de contacte per obtenir la targeta Bons Comerç Tgn. Cada bo es pot bescanviar per una compra mínima de 15 euros. Es poden acumular fins a un màxim de 10 (l’equivalent a 50 euros) en una sola compra.

Aconseguir vendes i nous clients

«Els Bons Comerç Tgn són una eina de recuperació econòmica que l’Ajuntament de Tarragona ofereix als comerços, conscient dels danys econòmics que els ha suposat la pandèmia. És una subvenció directa a l’establiment però que beneficia a l’usuari final», explica el conseller de Comerç, Dídac Nadal.

«L’objectiu —remarca— és proporcionar als comerços de la ciutat un nou canal per aconseguir vendes i nous clients». I afegeix: «En definitiva, el comerç local es veu beneficiat per aquesta iniciativa que potencia el consum en els seus negocis».

L’impacte mínim que estima la conselleria de Comerç que tindrà aquesta campanya és de mínim d’1,5 milions d’euros.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, ha subratllat que «és una gran notícia per la ciutat de Tarragona. És la partida pressupostària més gran que mai s’ha fet al comerç de Tarragona i la ciutat serà la gran beneficiada de tota aquesta campanya».

Per la seva part, la representant de la Via T, Judit Sentís, també ha remarcat que «és la campanya que més ha invertit en diners als establiments comercials. Estem molt animats i contents». Sentís ha animat als comerços que encara no s’han afegit a fer-ho, ja que la campanya es tancarà així que s’esgoti la partida de 500.000 euros que ofereix l’Ajuntament.

Finalment, el president de l’Associació d’Hostaleria de Tarragona, Javier Escribano, ha afegit que «aquesta campanya és una iniciativa encaminada a animar a la gent a sortir». Un sector, el de l’hostaleria, que «hem patit molt, per això animo als restauradors a participar-hi».