L'Ajuntament recull fins a catorze neveres deixades als contenidors en un dia

Els contenidors soterrats de la brossa presenten diferents tipus de problemes tant als barris de Llevant, com al centre de la ciutat

La brutícia a Tarragona torna a ser notícia. Aquest estiu, segons apunten des de l'ajuntament, està sent especialment complicat respecte a altres anys: «l'incivisme, i l'especial temps que ha fet aquestes setmanes, estan a l'origen de molts dels problemes pels quals es queixen els veïns i veïnes», han manifestat fonts de la conselleria de Neteja del consistori.

«Les queixes per les olors que surten dels contenidors tenen molta base en l'incivisme. L'empresa encarregada de recollir la brossa després de buidar els contenidors disposa d'un vehicle especial que els neteja. Els contenidors, amb  la humitat d'aquests dies, estan a 50 graus i, és clar, si s'hi llença brossafora d'horaris, per exemple al matí, són deixalles que resten a molt altes temperatures durant moltaestona i això provoca les males olors», declaren fonts municipals a TarragonaDigital

«El cas de  l'Arrabassada», expliquen aquestes mateixes fonts, «és diferent. Les pluges dels darrers dieshan inundat els contenidors  i això provoca que, quan s'hi va a llençar la bossa de les escombraries, doni la sensació que el contenidor està ple. Per això s'acaben abandonant les bosses fora del contenidor». Aquesta problemàtica ha generat malestar en veïns de la zona que no dubten en posar part de la responsabilitat en «l'incivisme».

Ponent  tampoc es queda al marge d'aquesta situació. Només durant el dilluns 27 d'agost, l'empresaencarregada de la recollida de mobles, tot i l'existència del telèfon verd de l'ajuntament, va arreplegar «14 neveres abandonades  al cantó dels contenidors».  Respecte a l'any passat, s'ha generat un increment del 20% pel que fa a la recollida de mobles.

El cas del parc Francolí

La barreja d'incivisme i problemes de neteja ha generat molts titulars al voltant del parc Francolí  i el col·legi Cèsar August. El centre va ser escenari d'una greu bretolada que s'afegia a les dues anteriors que ja havia patit l'escola. El cost de reparar, a càrrec dels pressupostos municipals, les tres actuacions vandàliques ha sigut superior als 20.000 euros. Molts pares i mares porten als seus fills en acabar l'escola a gaudir una estona del parc del vaixell pirata.

Segons informacions publicades, aquest matí de dimarts 28 d'agost, el vaixell ha patituna nova bretolada i els vàndals han deixat vidres per l'arena de la zona de jocs per la canalla. Pares i mares de nens i nenes de l'escola han mostrat la seva preocupació pel fet que «hagin pogut quedar vidres enterrats a l'arena sense que es vegin».