Imatge de la Lima, la gosseta perduda a la zona de Llevant de Tarragona des del passat 13 de febrer

«És com si se l'hagués empassat la terra»: Busquen la Lima, una gosseta perduda a Tarragona fa dues setmanes

La Naira, de 9 anys, s'ha bolcat amb el cas de la Lima i ho ha compartit a la seva escola

Fa dues setmanes que no se sap res de la Lima, una gosseta que s'ha perdut a la zona de Llevant de Tarragona. La Laura Sanchis explica que la seva gossa es va perdre el passat 13 de febrer, quan passejaven per la platja Llarga de Tarragona. En un moment donat, es va espantar i la gosseta es va escapar i es va colar a través d'una tanca trencada que donava a les vies del tren. Alguns veïns van veure aquell mateix dia la Lima desubicada pels carrers de Cala Romana.

Des del dia que es va perdre la família de la Lima va començar a fer difusió a través de les  xarxes socials, demanant que si algú veia la gossa, contactés ràpidament amb la Laura perquè pogués anar a buscar-la. Alguns testimonis han contactat amb la Laura explicant-li que els semblava haver vist la Lima per la zona del camp del Nàstic i del CAP Llevant, però no han pogut rebre cap fotografia on se la pogués reconèixer.

La Laura pateix perquè la Lima, que és una gosseta poruga, s'hagi pogut amagar en algun racó i no vulgui sortir perquè té por. També tem que algú l'hagi pogut recollir sense saber que era una gossa perduda que ja té una família, tot i que la Lima porta el xip identificatiu i quan es va perdre duia dos collars i la corretja. Fins i tot van demanar permís per poder accedir a les vies del tren i buscar-la per allà, però no hi ha hagut sort. «És com si se l'hagués empassat la terra», diu la Laura, que també té por que la gossa hagi pogut morir i no la puguin localitzar.

La família de la Lima ha difós diversos cartells tant per xarxes socials com per la zona de l'Arrabassada, amb una imatge de la Lima i un número de telèfon de contacte per si algú té alguna pista. El telèfon per contactar amb la Laura és el 603 042 322.

Imatge del cartell fet a mà per una nena petita que s'ha bolcat amb la recerca de la Lima
El cartell fet a mà per la Naira, que s'ha bolcat amb la recerca de la Lima | Facebook

Una nena de 9 anys es bolca amb el cas de la Lima i el porta a la seva escola

Una setmana després que es perdés, la Naira, una nena de 9 anys que va veure que la Lima s'havia perdut, va voler ajudar en la seva recerca i va contactar amb la Laura per demanar-li demanar permís per dibuixar uns cartells, fets a mà per ella mateixa, per ajudar a localitzar la gosseta. La tendresa amb què la Naira ha dibuixat els cartells i les ganes que ha invertit en escriure-ho amb tot ella mateixa ha provocat una allau d'interaccions a les xarxes socials. «Des del dissabte 13/02/2021 m'he perdut a la zona de la platja de l'Arrabassada. Em dic Lima i tinc xip. Si em veieu, envieu una foto i la ubicació a la meva propietària perquè vingui a buscar-me, 603 042 322, o a la seva 'amiga', 615 341 663. També podeu ajudar a buscar-me, gràcies», ha escrit amb llapis la petita. La Naira explica que aquest dissabte farà més cartells  i els anirà a penjar per Tarragona.

A més, la Naira ha portat el cas de la Lima a la seva escola, on les nenes i nens ja conèixen la seva història s'han bolcat amb la seva recerca, fent dibuixos i cartells i enviant tot de missatges positius per poder localitzar la gosseta.

Imatge d'un dibuix de la Lima fet per un alumne de l'Escola Bonavista
Imatge d'un dibuix de la Lima fet per un alumne | Cedida