La Savinosa, tancada, rere les reixes

Convoquen una cadena humana per protestar contra la construcció d'un hotel al preventori de la Savinosa

L'acció es realitzarà el 29 de novembre a les 12 hores

La plataforma SOS Costa Daurada ha convocat una gran cadena humana per encerclar tot el preventori de la Savinosa, des de la platja de l'Arrabassada fins a la Savinosa. La iniciativa, que comptarà amb més entitats ecologistes, es realitzarà el 29 de novembre a les 12 hores per protestar contra la construcció d'un hotel de luxe a l'antic preventori.

Per fer-ho possible, les entitats necessiten reunir més de 500 persones per cobrir el perímetre total de 760 metres, guardant una distància de seguretat d'1,5 metres entre cadascú i portar mascareta, per seguir les mesures sanitàries de la Covid-19.

A més d'aquesta acció, les plataformes ecologistes han recollit més de 15.000 signatures al portal Change.org en contra dels projectes que amenacen el patrimoni natural de Tarragona. 

Evitar la instal·lació d'un hotel de luxe

La plataforma Salvem la Platja Llarga llençava un avís a les xarxes socials aquest passat dilluns, 9 de novembre, explicant que «testimonis descendents de la família propietària de la finca de la Savinosa, que en el seu dia la va cedir a la Diputació de Tarragona, va ser amb la condició que fos per a ús exclusiu social».

A partir d'aquesta afirmació, la CUP ha instat a la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que aclareixi si hi havia la condició que el preventori fos d’ús exclusivament social quan la família propietària de la finca va cedir-la a l'ens supramunicipal.

El grup municipal de la CUP al consistori de Tarragona també carregava contra el govern municipal perquè el consistori no havia facilitat el nou informe municipal realitzat del projecte del preventori de la Savinosa. També assenyalen que el consistori actua amb «opacitat», igual que ho fa la Diputació de Tarragona.

A més, també es neguen «a què es regali el preventori de la Savinosa a mans privades, ni que es gestioni d’esquena a la població. Així doncs, donat que el nou projecte seguirà comptant amb l’adequació d’un hotel de luxe al conjunt monumental, les cupaires mantenen el seu posicionament contrari».