Cartell que anuncia el lloguer d'un local comercial

La Cambra de Propietat Urbana de Tarragona ha impulsat 50 mediacions arreu de les comarques de Tarragona

El sector serveis, el primer afectat per l'aturada econòmica

El consell de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya ha fet públic que, arran de la crisi del coronavirus, han iniciat un servei de  mediació entre propietaris i llogaters per fer front a les dificultats econòmiques a l'hora de fer front al lloguer que poden tenir els llogaters per la caiguda d'ingressos generada arran de l'aturada econòmica que s'ha promogut per fer front al coronavirus i les seves greus conseqüències sanitàries.

Hèctor Ruana, gerent de la Cambra de Propietat Urbana de Tarragona, ha explicat a aquest mitjà que «a Tarragona hem realitzat poc més de 30 mediacions i a Tortosa, un dels altres indrets on també treballem, uns 20 i escaig». «Entenem que tard o d'hora el govern mourà fitxa pel que fa als lloguers i les peticions de mediacions s'incrementaran» ha afegit Ruana.

Preguntat sobre quin és el funcionament de la mediació, Hèctor Ruana ha respost que «les consultes sobre la mediació ens arriben dels  propietaris dels locals i, en aquells locals dels quals la Cambra és administradora, dels llogaters. Quan tenim un cas sobre la taula l'analitzem i veiem les condicions de propietaris i llogaters».

«Hem de dir», ha remarcat Hèctor Ruana, «que majoritàriament els propietaris estan  responent de manera extraordinària, condonant i diferint rentes». El sector més afectat per aquesta aturada és «el sector serveis: comerç, restauració, discoteques...». Ruana ha comentat que «l'afectació dels llogaters de pisos arribarà més endavant».

 

Moratòria de la Generalitat

Entre les  solucions que el consell de Cambres ha fet públiques hi ha la  moratòria  en el pagament del lloguer en el parc públic d'habitatges de la Generalitat. «La moratòria seria un bon exemple de les possibles solucions immediates per aquelles situacions de vulnerabilitat, conseqüència de la sobtada reducció d'ingressos» han apuntat en un comunicat les Cambres de la Propietat Urbana d'arreu del territori català.