Alumnes de l'Escola Bonavista

La implantació dels camins escolars a Tarragona fa un pas més: abans d'acabar el curs

El projecte del bus a peu es posarà en marxa en quatre centres educatius que s'escolliran pròximament

L'Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) ha adjudicat el disseny i l’acompanyament per la implantació del bus a peu o camins escolars en quatre centres educatius que es decidiran en les pròximes setmanes, després de parlar amb els equips docents i les famílies. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa L’Escamot Cooperativa per un import de 13.794 euros.

A partir d’ara, s’obrirà un procés de participació i debat amb els quatre centres escolars escollits per dissenyar, conjuntament amb els infants i les famílies, els recorreguts segurs amb les parades que tindrà cada trajecte per tal que els alumnes es vagin adherint al bus a peu. L’objectiu és que aquests primers camins escolars siguin una realitat abans de finalitzar aquest curs 2022-23.

Segona fase del projecte d'implantació del bus a peu

Amb l’adjudicació del disseny i l’acompanyament en la implantació del bus a peu s’inicia la segona fase per fer realitat els camins escolars a la ciutat. El projecte es va iniciar l’any passat quan des de l’IMET es va impulsar un procés participatiu amb onze escoles de la ciutat. A la vegada, també es va engegar un treball intern entre diverses conselleries de l’Ajuntament de Tarragona.

Entre altres accions, en la primera fase del projecte es van dur a terme jornades de sensibilització i formació adreçades als equips directius i a les associacions de famílies d’alumnat, així com sessions informatives a la Guàrdia Urbana i al personal de Mobilitat i Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona.  

«Volem millorar la mobilitat al voltant dels centres educatius, fomentar hàbits saludables i educatius»

El conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha assenyalat que «les nostres màximes prioritats són millorar la mobilitat al voltant dels centres educatius, fomentar hàbits de mobilitat saludables i educatius. Es tracta d’un canvi de paradigma en el qual s’està treballant conjuntament des de fa molts mesos».

Castaño ha afegit que mitjançant aquests camins escolars els alumnes «coneixen l’entorn proper al centre educatiu, descobreixen la ciutat amb nous espais d’aprenentatge del seu entorn quotidià».  El conseller d'Educació ha recordat que aquests camins escolars «seran itineraris d’anada i tornada a l’escola segurs, acollidors i formatius; dissenyats a partir dels recorreguts més utilitzats per famílies i alumnat».

Tot i que el bus a peu es posarà en marxa aquest curs en quatre escoles, Castaño ha apuntat que el projecte anirà arribant a la resta de centres eductius de la ciutat i que, els que ho desitgin, poden avançar internament o fer accions puntuals. «L’objectiu és continuar el projecte de cara als pròxims cursos i col·laborar amb tots els centres», ha afegit.