Imatge d'arxiu de la Baixada de l'Àliga de Tarragona

‘Ni l’Àliga, ni tu', la campanya de l'Àliga de Tarragona per conscienciar els tarragonins per Santa Tecla

Des de l'element festiu demanen no desplaçar-se ni concentrar-se al Pla de la Seu

Aquest any les tarragonines i tarragonins no podran celebrar un dels actes més emblemàtics de Santa Tecla: la Baixada de l'Àliga. Per aquest motiu, l’Àliga de Tarragona farà una crida a la responsabilitat a totes les tarragonines i tarragonins per tal que aquest any no es desplacin fins a les escales del Pla de la Seu on, en condicions normals, el pròxim 21 de setembre s’hagués celebrat la Baixada. 

La campanya, sota el lema ‘Ni l'Àliga, ni tu’, demana que aquest any no es concentri ningú a un dels punts neuràlgics de la celebració de Santa Tecla, per respecte a totes les víctimes de la Covid-19 i els professionals que han lluitat i segueixen lliurant la batalla des de la primera línia. La campanya començarà aquest divendres, 4 de setembre, i té l'objectiu de conscienciar els tarragonins que aquest any les circumstàncies obliguen a suspendre l'acte i evitar les concentracions de persones davant el risc de contagi.

Des de l'element festiu han encetat aquesta campanya, amb ua fotografia a les xarxes que mostra, desats dins d’un calaix, la samarreta i mocador vermell que els portants de l’Àliga llueixen durant la Baixada cada 21 de setembre a la nit.

L’Àliga, des de la seva recuperació a Tarragona l’any 1986, sempre s’ha caracteritzat per la seva idiosincràsia festiva. No obstant això, aquest any, la peça dissenyada pel mestre ferrer Antoni Mas vol fer una crida a la responsabilitat i emplaça a totes les tarragonines i tarragonins a ajornar la festa fins a l’any vinent o quan les circumstàncies ho permetin.

Des de fa anys, l’Àliga s’ha convertit en prescriptora de bones pràctiques a través de les seves xarxes socials. En la passada edició de Santa Tecla, es va posar el focus en promoure una Baixada respectuosa, amb menys alcohol i menys plàstics.

Imatge de la campanya 'Ni l'Àliga, ni tu', impulsada per l'Àliga de Tarragona
Imatge de la campanya 'Ni l'Àliga, ni tu', impulsada per l'Àliga de Tarragona | Cedida