Presentació de la la campanya 'Peix de Tarragona'

En marxa una campanya divulgativa per promocionar el peix capturat a Tarragona

Es faran diverses accions divulgatives durant la campanya | La Confraria de Tarragona ha alertat que la majoria de restaurants de la ciutat no consumeixen peix de proximitat

El peix de Tarragona és el protagonista de la nova campanya engegada a la ciutat. Un producte que ha estat assenyalat per la Confraria de Pescadors tarragonina, perquè gran part dels locals de restauració de la ciutat no l'utilitzen.

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Tarragona, mercats, confraria i Port de Tarragona, s'ha posat en marxa una campanya per promocionar-lo. Amb l'objectiu principal d'obtenir un producte de proximitat dels pescadors locals a la ciutat.

'Peix de Tarragona, tot un gust'

El Mercat Central de Tarragona ha estat la seu de la presentació d'aquesta campanya que porta per lema 'Peix de Tarragona, tot un gust'. Un acte que ha comptat amb tots els participants de la iniciativa: l'Ajuntament de Tarragona, els mercats de la ciutat, la confraria de pescadors i el Port de Tarragona.

Amb la nova campanya que s'ha engegat aquest dimecres es vol promocionar el consum de peix que capturen els pescadors locals. Així s'ha donat el tret de sortida a aquesta acció divulgativa a la ciutat de Tarragona. 

El president de la Confraria de Pescadors, Esteve Ortiz, ha alertat que gran part dels restaurants de la ciutat no compren peix de proximitat. Una tendència que es vol revertir gràcies a aquesta campanya que s'ha començat. 

L'acció inclou diverses activitats i sessions informatives per a arribar a tothom. Entre altres, s'inclouen visites al museu del Port de Tarragona, repartiment de tríptics amb receptes i 'showcookings' als mercats de la ciutat i sessions de conta-contes. 

La campanya 'Peix de Tarragona', tot un gust' es planteja a llarg termini. Les primeres activitats que es duran a terme s'allargaran fins al 16 de novembre.
 

Peixateries i pescadors de Tarragona, elements clau

Les peixateries tarragonines tindran un paper important en aquesta acció, des d'on es busca posar en valor les espècies autòctones de la zona. El president de l'empresa municipal de mercats, Dídac Nadal, ha assegurat que es pretén «superar l'estanqueïtat» i per això s'ha apostat per la celebració de dos 'showcooking' els dies 22 i 29 d'octubre centrant-se en el romesco de pop i la canana respectivament.

Un dels col·lectius que també es podrà beneficiar de forma directa per aquesta campanya són els pescadors locals. Des de la Confraria de Pescadors de Tarragona han celebrat la iniciativa, però alhora també s'ha reiterat la necessitat de permetre la pesca de la tonyina per reduir els danys que aquesta espècie provoca al peix blau.

El seu president, Esteve Ortiz, ha afegit que seria necessari impulsar uns controls de traçabilitat exhaustius de la venda de peix per protegir tant als consumidors com als compradors.