El càmping Las Palmeras de Tarragona

El càmping Las Palmeras porta a judici el conseller de Tarragona Jordi Fortuny

Haurà de declarar al jutjat per un presumpte delicte de prevaricació

Embolic a l'Ajuntament de Tarragona. L'empresa que gestiona el càmping Las Palmeras, C de Barraquer SA, va interposar una querella per un presumpte delicte de prevaricació contra el conseller de Serveis Centrals i Govern Obert, Jordi Fortuny.

Un cas que és causat per la consideració de l'establiment hoteler de la platja Llarga de Tarragona de ser perjudicada en el cobrament de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). En concret, perquè es va considerar els terrenys de les finques com a urbanes en lloc de rústiques.

L'impost en què es referencien en la denúncia és de gestió compartida entre el govern de l'Estat i el consistori tarragoní. I, en aquest sentit, la naturalesa fiscal del sòl, va a càrrec del primer i, per això, s'assegura que no es poden alterar les dades del padró cadastral des del govern de la plaça de la Font.

Primer pla del conseller de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny
Jordi Fortuny haurà d'anar a declarar | ACN

En conseqüència d'aquesta denúncia de l'empresa, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona haurà de declarar el pròxim dimecres 1 de juny per aquest presumpte delicte de prevaricació.

Aquest cas amb el càmping Las Palmera de Tarragona se suma a l'incident que ja hi ha obert amb el consistori tarragoní. L'empresa va interposar un recurs contenciós-administratiu. Un fet que va succeir després que l'Ajuntament aturés el projecte que havia de pal·liar els efectes dels temporals a la platja Llarga, una restauració dunar de 500.000 euros.