La portaveu d'En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar-Cunill

Carla Aguilar (ECP) votarà en contra dels pressupostos de Tarragona

La portaveu d'En Comú Podem respectarà la decisió de les dues assemblees

La portaveu d'En Comú Podem de Tarragona, Carla Aguilar, ha viscut moments difícils en els últims dies. L'aprovació, o no, dels pressupostos de l'Ajuntament de Tarragona per l'any 2022 estaven sobre la taula i s'havia de prendre una decisió.

Una pregunta que passava per les dues assemblees, la d'En Comú i la de Podem, amb resultats ben diferenciats. Els comuns apostaven per donar el suport i aprovar el pressupost, mentre els liles tenien clar la seva postura negativa.

Carla Aguilar, després de dies de debats amb totes dues parts, ha anunciat quin seria el seu vot als pressupostos: en contra. Una decisió presa fent valdre els resultats d'ambdues assemblees i, d'aquesta manera, mostrant un gran respecte per les dues organitzacions. 

Una decisió amb «pressions per tot arreu»

La decisió que havia de prendre la consellera Carla Aguilar no era fàcil. En un comunicat, ho atribueix a «la poca concreció de moltes respostes del govern, així com el context en el que ens situa l'expulsió recent d'aquest». Uns fets que han creat un gran debat i els seus conseqüents posicionaments i arguments a la coalició.

Una decisió que es volia basar en una votació de la militància d'En Comú i de Podem. Tot i no fer-se juntes, s'havia de buscar un encaix entre elles que fos «justa i equitativa per a tota la militància».

En el comunicat, assenyala que «han estat dies molt durs». No només per a ella, sinó per molta altra gent que busca l'equilibri que no trenqui la coalició. Reconeix les pressions que hi ha hagut de moltes bandes, però agraeix el debat i la cerca d'alternatives «amb consciència, respecte i responsabilitat».

A la deliberació, conjunta amb coordinadors d'En Comú, Podem i la mateixa Carla Aguilar, es va valorar els resultats de les assemblees. A més, també es va comentar la necessitat de tenir una eina vàlida per resoldre aquestes situacions en futures ocasions i la necessitat de preservar la unitat de la coalició.

Finalment, tot i que no va ser per unanimitat, es va decidir resoldre la situació respectant els resultats de les dues assemblees. Aquesta va ser la proposta que va generar més consens.

D'aquesta manera En Comú Podem ha decidit, amb una majoria de vots negatius, votar en contra els pressupostos de l'Ajuntament de Tarragona. En el comunicat s'assenyala que en el vot negatiu es té «en compte el resultat de la negociació i de recollida de les nostres propostes».

Una porta oberta a uns altres pressupostos

En Comú Podem vota ara en contra dels pressupostos del govern tarragoní, però no és definitiu. Tot i que els pressupostos entraran en pròrroga, s'espera una proposta alternativa que pugui «generar un nou procés de diàleg i una nova consulta amb criteris unificats, que seria ben rebuda i estudiada».

D'aquesta manera, no és el final del recorregut dels pressupostos i la coalició es mostra oberta a poder seguir parlant de la qüestió per trobar una entesa.