La consellera de Tarragona Carla Aguilar-Cunill durant les eleccions

Carla Aguilar-Cunill denuncia assetjament per part de Catalunya en Comú

La regidora de l'Ajuntament de Tarragona assegura que des de fa alguns mesos està de baixa per ansietat i depressió a causa d'aquests fets

La regidora d'En Comú Podem a l'Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, ha denunciat aquest dijous assetjament per part de Catalunya En Comú, el partit que ha anunciat la seva expulsió per haver votat 'no' als pressupostos municipals del consistori tarragoní de l'any 2022. En un comunicat de premsa, Aguilar ha assegurat que no ha rebut «la notificació formal ni el contingut de la resolució».

En el seu comunicat, la regidora ha demanat disculpes per la seva absència a la política municipal, explicant que «em trobo en una situació emocional complicada que ha comportat una baixa per ansietat i depressió». En aquest sentit, ha assegurat que «aquesta situació mèdica ha estat provocada per una situació d'assetjament que es porta donant cap a la meva persona i el meu entorn des de fa ja temps».

Carla Aguilar-Cunill ha afegit que «actualment hi ha una denúncia presentada per una situació d'assetjament dins del partit de la qual hem estat víctimes tant jo com Elisa Alegre». Precisament, Alegre, fins ara co-coordinadora de Tarragona En Comú, també ha estat sancionada pel partit, amb 23 mesos de suspensió, juntament amb el secretari d'organització, Enric Verdú, que ha estat suspès per 17 mesos.

Finalment, Aguilar ha manifestat que «és important remarcar que aquesta expulsió arriba en un context en què hi ha un procés obert per assetjament que ha tingut un alt cost personal que ha provocat la baixa en la qual em trobo actualment».

«Hem presentat proves demostrant que els arguments presentats contra nosaltres no són vàlids»

Pel que a l'expedient d'expulsió, la portaveu d'En Comú Podem ha assegurat que «hem presentat 90 pàgines d’al·legacions, amb proves que demostren els arguments presentats contra nosaltres no són vàlids, però no hem rebut resposta». Carla Aguilar-Cunill ha denunciat la manca de confidencialitat en el procediment.

La regidora ha assenyalat que en la decisió de votar 'no' als pressupostos «va fer allò que semblava més just i d'acord amb el que s'havia fet anteriorment en situacions similars, que era tenir en compte les dues assemblees». Així mateix, ha dit que l'acomiadament d'un càrrec de confiança va ser justificat. Aguilar ha afegit que en aquest cas hi ha hagut «difamacions públiques cap a mi».

En el seu comunicat, ha assegurat que «tinc la consciència molt tranquil·la i un profund agraïment a totes les persones que orgànicament em van acompanyar, ajudar i recolzar en aquesta decisió que va ser conjunta». Finalment, ha lamentat que «aquests problemes interns estiguin debilitant la capacitat del nostre espai d'incidir en la política municipal i en la millora de la vida de la gent».