Pau Ricomà i Mary López presentant la 40 edició del Carnaval de Tarragona

Tarragona portarà un carnaval, sense actes populars, a les escoles i comerços

Un documental repassarà la història de la festa

Carnaval va ser la darrera festa important de la ciutat de Tarragona  que es va poder celebrar l'any passat, abans de l'arribada de la pandèmia. Enguany, l'equip de govern del consistori tarragoní, amb el batlle, i conseller de Cultura, Pau Ricomà, acompanyat per la consellera de Comerç de Tarragona, Mary López, ha preparat un carnaval amb totes les mesures de  seguretat sanitària  corresponents, com va passar per Santa Tecla. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La 40a edició del Carnaval de Tarragona se celebrarà  únicament a les escoles  i comerços  de la ciutat. Aquest 2021, els elements més tradicionals i de caràcter popular no es podran dur a terme per les restriccions. L'alternativa passa per donar a conèixer l'expressió a les escoles, amb material didàctic elaborat per l'Ajuntament, i per un concurs de disfresses i decoració d'aparadors als comerços. Paral·lelament, per les xarxes socials municipals i 'TAC12' s'emetrà un documental que farà un repàs per la història del Carnaval tarragoní.

12 de febrer, estrena al Teatre Tarragona

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha apuntat que el de Tarragona és «un Carnaval  que moltes mirades: satírica, irònica, de la ploma, del foc o culinària». Una mostra «bastida a partir de l'aportació de moltes entitats» que fa que sigui "un dels més complets  del país", ha defensat.

De cara a les escoles, s'ha editat material per tal que els alumnes de parvulari i primària coneguin els diferents elements del Carnaval tarragoní. En concret són un recull de fitxes i una carpeta. Se n'han fet un miler de còpies. Per difondre la mostra cultural també s'ha preparat una exposició, que es podrà veure del 17 de febrer al 28 de març al refugi número 1 del Moll de Costa. Hi haurà cartells de les diferents edicions i alguns dels vestits més representatius. Alhora, el proper 12 de febrer al Teatre Tarragona es presentarà un documental que en repassa la història, amb la veu d'alguns dels seus protagonistes. L'endemà s'emetrà per 'TAC12'.

Finalment, la conselleria de Comerç, l'associació de comerciants La Via T, Mercats de Tarragona i les comparses han preparat un  concurs de disfresses i engalanat d'aparadors entre establiments. La consellera de Comerç, María José López, ha apuntat que un dels objectius és «dinamitzar les vendes». Hi haurà diferents categories i les botigues podran comptar amb l'apadrinament de les comparses que habitualment desfilen pels carrers. Els ciutadans, a través d'internet, decidiran els guanyadors, que tindran diferents premis.