Veïnat i comerciants del Passatge Cobos de Tarragona denuncien estar «farts» dels episodis d'incivisme, inseguretat i brutícia.

Botiguers i veïns del Passatge Cobos de Tarragona, «farts» de l'incivisme i la inseguretat

Lamenten que els operaris de neteja «no passen ni tan sols dos cops a la setmana» i alerten de la presència de grups de joves que «consumeixen i venen substàncies estupefaents»

Veïns i botiguers del Passatge Cobos de Tarragona, ubicat a tocar del Mercat Central, asseguren estar «farts» de la inseguretat i la brutícia.  Lamenten que els operaris encarregats de la neteja de la via pública «només passen una o dues vegades a la setmana» i «prioritzen la neteja de la plaça a la del carreró». D'altra banda, han identificat  grups de joves que fa mesos que fumen i venen substàncies estupefaents als últims metres del passatge. Per aquest motiu, reclamen més presència de la Guàrdia Urbana i millores en la neteja. 

«Estem cansats d'haver de netejar el carrer»

El Passatge Cobos s'amaga al darrere del Mercat Central de Tarragona, a la plaça Corsini. Hi fan cantonada dues botigues, en l'interior hi ha una escola de música, una altra de dansa i una perruqueria i fins i tot acull les dependències de l'empresa municipal ESPIMSA. Malgrat tot, fa mesos que l'espai s'ha convertit en el «pipicà del centre de la ciutat». «Estem cansats de la pudor i d'haver de netejar el carrer. Tenim clientela i ens fa patir», manifesten els propietaris dels diferents comerços. 

Les trucades a l'Ajuntament perquè se solucioni la situació han estat «reiterades», però «el camió de la neteja i els operaris només fan acte de presència una o dues vegades a la setmana». «Ja hem aguantat onze anys d'obres. Ara la plaça i el Mercat llueixen, però del nostre carrer no se'n recorda ningú», critica la propietària d'una de les botigues.

Els grups de joves fan servir el final del carrer Passatge Cobos de Tarragona com espai de venda.
Els grups de joves fan servir el final del carrer Passatge Cobos de Tarragona com espai de venda. | TarragonaDigital

Inseguretat per la presència de grups de joves que «fumen i venen substàncies estupefaents»

La neteja no és l'únic que preocupa als botiguers del Passatge Cobos. La inseguretat per la presència de grups de joves que «consumeixen i venen substàncies estupefaents» és també un «problema». «Al principi entraven, amagaven la droga i marxaven. Ara, en canvi, es queden al final del carrer, on ningú no els vigila», relaten diversos testimonis.

Alguns dels comerciants asseguren fins i tot que, a vegades, utilitzen el Passatge Cobos per vendre productes robats com colònies, ulleres de sol o peces de roba de marca. Malgrat mai han patit cap tipus d'agressió, els botiguers demanen que les unitats de la Guàrdia Urbana de la ciutat vigilin l'espai. «Abans els veies passar per aquí, però ara només venen els dies que hi ha mercadet», manifesten. 

Els afectats esperen que el nou govern municipal, format per ERC i En Comú Podem«comenci a preocupar-se d'aquestes coses» i «sigui proper al veïnat».