Un aparcament de zona taronja de Tarragona

Tarragona transforma un carril de tres carrers en aparcaments durant la Santa Tecla

La mesura afectarà tres carrers de Tarragona durant les hores nocturnes, quan hi ha menys trànsit

Tarragona ja té en marxa els actes d'una Festa Major de Santa Tecla que es preveu més multitudinària que mai. L'efemèride s'ho val, i és que el programa d'enguany està ple de propostes de gran nivell per celebrar els 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla.

Davant d'una afluència important de persones a la ciutat, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit implementar diverses accions per optimitzar la mobilitat a la ciutat. «Santa Tecla és un pol d'atracció de visitants a la ciutat» ha assegurat el conseller de Mobilitat, Xavier Puig. Per facilitar al màxim les coses a totes les persones que vinguin, s'ha previst que durant els dies de festa, des de les 21.00 hores i fins a les 07.00 hores s'habiliti com a aparcament un dels carrils de l'avinguda Estanislau Figueres, la rambla Lluís Companys i l'avinguda Vidal i Barraquer.

«Durant les nits, el trànsit disminueix i podem convertir els carrils en més places d'aparcament per a la gent que s'apropa a les propostes festives» ha assenyalat Puig. Durant el dia, el consistori recomana utilitzar els pàrquings dissuasius del Nàstic i de l'Horta Gran, els quals són de gran capacitat i estan connectats en bus. També hi ha el pàrquing dissuasiu del cementiri, que permet arribar al centre a peu.

Reforç del servei de bus durant Santa Tecla

Per facilitar encara més la mobilitat, l'Empresa Municipal de Transport (EMT) reforça el servei de bus durant els 12 dies de la Festa Major de Santa Tecla. En aquest sentit, augmenta les freqüències de pas, el servei de bus nit, de les línies  L71, L72 i L73 faran el servei nocturn, totes les nits, des de la nit del 12 al 13 de setembre fins a la nit del 24 al 25 de setembre. El dia 23 de setembre, tot coincidint amb el Dia de la Mobilitat Sostenible i la Diada de Santa Tecla, tots els autobusos municipals seran gratuïts. 

El dia 17 de setembre també hi haurà un bus llançadora especial que connectarà amb l'Anella Mediterrània amb el centre amb motiu del concert dels grups Barón Rojo i Viuda Negra.

El bus llançadora sortirà des de la parada Colom a les 21.30 h fins a les 3.30 h de la matinada, aproximadament, a més del servei habitual nocturn de la L72.