Imatge d'un local buit ple de cartells de les darreres eleccions al Parlament

Malestar per la presència de cartells electorals a Tarragona dues setmanes després de les eleccions

Es tracta d'una queixa habitual després de totes les eleccions

Una queixa habitual després de totes les conteses electorals  és la retirada de la cartelleria  dels partits, un cop han passat les eleccions. A la ciutat de Tarragona, dues setmanes després de les eleccions al Parlament del passat 14 de febrer, encara es poden veure, a l'espai públic, diferents missatges de partits com En Comú Podem, la CUP o Ciutadans. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La normativa electoral indica que només es poden instal·lar els cartells de propaganda electoral un cop iniciada la campanya electoral. Així mateix, la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) deixa clar que, un cop acabada la campanya, no es pot fer propaganda electoral. Ara bé, no especifica en quin període de temps s'han de retirar  els cartells  de propaganda electoral de l'espai públic. Un fet que a Tarragona ciutat ha aixecat una certa polseguera. 

«A veure si traieu les vostres merdes»

Alguns usuaris de la xarxa social Twitter es queixaven per la presència  d'aquesta cartelleria. De fet, fins i tot reclamaven a diferents formacions que «a veure si traieu les vostres merdes». Alguns simpatitzants de les formacions esmentades asseguraven que ben aviat retirarien la cartelleria. 

Ara bé, alguns partits, com ara Esquerra, conscients del malestar que provoca a la ciutadania la deixadesa dels seus cartells electorals, es van afanyar, en altres municipis a retirar la propaganda, pocs dies després de les eleccions, i fer-ho públic.