La Casa de la Festa de Tarragona «marxa de vacances» sense avisar

Diversos ciutadans esperaven el cap de setmana passat poder entrar al museu, on es conserven els elements del Seguici Popular de Tarragona, però les portes estaven tancades

La Casa de la Festa  de Tarragona, espai on es conserven els elements del Seguici Popular de la ciutat, ha «tancat per vacances» sense avisar. Aquest cap de setmana, diversos ciutadans es disposaven a entrar al museu quan van adonar-se que no hi havia cap treballador. Tot i que les portes estaven obertes perquè hi havia una banda assajant, l'espai estava oficialment tancat. A les portes, en canvi, un cartell informatiu assegurava que la Casa de la Festa estava oberta, seguint el seu horari habitual: dijous i divendres de nou a una, dissabte de deu a dues i de cinc a vuit i diumenge de deu a dues. L'Ajuntament de la ciutat assegura que es tracta d'un «error intern de gestió». El museu tornarà a obrir el 31 de gener. 

La Casa de la Festa de Tarragona, tancada sense previ avís

La Casa de la Festa de Tarragona va tancar aquest cap de setmana sense previ avís.  El motiu, que el museu va tancar per vacances el 17 de gener, però ningú no va informar-ho. El compte de Twitter @derutaenfamilia va denunciar la situació amb dues fotografies: una amb la imatge de l'horari, que deixava ben clar que hauria d'estar obert; la segona, il·lustrant la poca vigilància que hi ha al museu, perquè  tot i estar el personal de vacances, va poder accedir fins a la sala on es troben els elements festius.

La situació la van patir altres persones que, com aquesta tarragonina, no van poder entrar amb normalitat a la Casa de la Festa. A més, els fets s'agreugen perquè com una banda estava assajant a l'interior de l'espai, la usuària de Twitter va poder entrar amb la seva filla fins a l'interior del museu, on descansen els gegants, els nanos, el Lleó i la resta d'elements que apareixen durant les festes de Santa Tecla o Sant Magí

L'Ajuntament demana disculpes per un «error intern de gestió»

Demanar perdó és de savis. Això és el que ha degut pensar l'Ajuntament de Tarragona. Després de les crítiques rebudes a través de la xarxa, el consistori ha comunicat que «per un error intern de gestió, el període de vacances durant el qual la Casa de la Festa resta tancada no ha estat degudament senyalitzat el cap de setmana passat. Per aquest motiu, alguns visitants es van trobar les portes tancades sense cap més informació». 

Des del consistori «lamenten» la situació, demanen  disculpes per les «molèsties ocasionades» i asseguren que «ja s'han pres les mesures oportunes per evitar que es produeixi de nou». La Casa de la Festa de Tarragona tornarà a obrir el pròxim 31 de gener, dijous, en el seu horari habitual. Les queixes dels usuaris per la situació dels museus de la ciutat no és nova. L'última polèmica va tenir a veure amb el Museu d'Història.