Roca, Casado i Fernández, a la Casa Canals de Tarragona

Casado, a Tarragona: «Prohibirem per llei que els ocupes es puguin empadronar a la casa ocupada»

En un míting a la Casa Canals, el líder popular ha fet una crida a «recuperar la Catalunya del seny i descartar la rauxa»

El president del Partit Popular estatal, Pablo Casado, ha visitat Tarragona aquest dimecres, 17 d'abril, en un míting al pati de l'emblemàtica Casa Canals, a la Part Alta tarragonina, acompanyat pel cap de llista del PP per Tarragona, Jordi Roca, i el president del PP català, Alejandro Fernández.

Casado ha volgut llançar un seguit de missatges moderats a Catalunya, com ara «volem recuperar la Catalunya del seny i descartar la rauxa», que també ha acompanyat d'un seguit de mesures molt contundents contra els independentistes. «Prohibirem per llei els indults als processats per rebel·lió i sedició» i «acabarem amb el finançament d'ERC i PDeCAT, que tenen els seus líders processats per rebel·lió i sedició», ha afirmat el líder popular.

El decàleg popular en matèria d'habitatge

Així mateix, Pablo Casado, que ha viscut intents de cassolades des dels balcons pròxims a la Casa Canals, ha presentat el decàleg dels populars en matèria d’habitatge, on destaquen un seguit d'accions destinades a lluitar contra l'ocupació il·legal d’immobles.

En aquest terreny, es pot remarcar la voluntat dels conservadors de «reforçar la policia local, autonòmica, policia nacional i Guàrdia Civil, perquè facin fora els ocupes en el termini màxim de 12 a 24 hores». També s'han compromès, davant de les 150 persones assistents a l’acte, «a prohibir per llei que els ocupes es puguin empadronar a la casa ocupada». Casado ha volgut distingir que aquest «decàleg ‘antiocupa’ no va destinat a les persones que estiguin en situació precària».

Roca, Casado i Fernández, a la Casa Canals de Tarragona
Roca, Casado i Fernández, a la Casa Canals de Tarragona | Àngel Ullate

 

Jordi Roca: «S'ha d'evitar que Espanya sigui governada per una coalició de ressentits»

Ha obert el torn d'intervencions el cap de llista del PP per Tarragona, Jordi Roca. Roca ha manifestat que «de cara al pròxim 28 d'abril hem d'evitar que Espanya acabi sent governada per una coalició de ressentits, una coalició de ressentiment. Ressentiment nacionalista, de classe i el populista col·lectivista de Zapatero. Estem en uns moments d'emergència democràtica».

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha aprofitat, només iniciada la seva intervenció, per donar un cop de mà al seu alcaldable tarragoní, José Luís Martín, de qui ha assegurat que «gestiona una capital catalana de manera exemplar».  Fernández també ha fet front a crits de «Visca la República!» llançats des de balconades pròximes al pati de Casa Canals. La resposta del líder dels conservadors catalans ha sigut ràpida: «no sé què és això de la República!».

Alejandro Fernández ha recordat l'episodi d'encara no fa una setmana, les escenes de tensió que es van viure a la Universitat Autònoma de Barcelona entre la cúpula dels populars, i associacions estudiantils constitucionalistes, amb independentistes que van intentar boicotejar un acte dels populars al centre, assegurant que «la llibertat sempre entra per la porta principal, mai per la del darrere. Ens deien que no passaríem i nosaltres vam passar i tornarem a passar les vegades que faci falta».

També et pot interessar: