Imatge d'arxiu d'usuàries de bicicleta i patinet elèctric durant un control de la Guàrdia Urbana

El casc és obligatori des d'aquest divendres per circular amb patinet a Tarragona

Ha entrat en vigor la modificació de l’Ordenança General de Convivència i ús dels Espais Públics de Tarragona en matèria de Trànsit

La nova ordenança de convivència i ús dels espais públics de Tarragona, que és efectiva des d'aquest divendres, inclou aspectes per als conductors de patinets elèctrics, com l'obligatorietat del casc, la regulació de la distància de seguretat i la prohibició de circular amb VMP o bicicleta per les zones de vianants. El nou reglament inclou modificacions en algunes infraccions, així com diverses de noves.

El conseller de Mobilitat i Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha destacat que «es tracta d’una normativa pionera, que té com a objectiu protegir l’usuari i busca intensificar el missatge que si portes casc has d’anar per la calçada i no per la vorera».

En aquest sentit, Puig també ha explicat que amb aquest nou reglament es volen evitar les conductes incíviques «l’usuari de patinets serà més conscient que ha d’assumir un codi normatiu».

Noves infraccions greus i canvis en algunes infraccions lleus

Segons ha informat l'Ajuntament de Tarragona, la modificació inclou noves infraccions greus com no utilitzar el casc homologat quan es condueix un patinet elèctric, circular amb bicicleta o VMP per una vorera o àrea de vianants, així com lleus com el fet de circular amb monopatins i patins els majors de 12 anys, o superar els 4 quilòmetres per hora els usuaris de monopatins, patins o similars.

Així mateix, algunes infraccions passen de lleus a greus com circular amb bicicleta o VMP amb auriculars o fent servir el telèfon mòbil, així com circular amb bicicleta o VMP a la nit o amb visibilitat reduïda sense enllumenat davanter i posterior o causar danys al patrimoni urbà i mobiliari mentre es condueix una bicicleta o un patinet elèctric. També passa a greu no respectar la prioritat de les bicicletes o VMP en carrils bici a la calçada.

Les multes per aquestes infraccions seran d'entre 100 i 200 euros, amb una reducció del 50% per pagament immediat.