Pla general de la segona ronda de la diada de la 'represa', amb un 3d8 dels Xiquets de Tarragona

Els castells sense restriccions tornen a Tarragona amb la diada de la 'represa'

La plaça de la Font ha estat escenari d'una jornada il·lusionat en què s'han tornat a veure castells de vuit a la capital tarragonina

Tarragona ha tornat a gaudir dels castells sense cap restricció. La plaça de la Font s'ha omplert aquest diumenge per vibrar amb les construccions de les quatre colles de la ciutat en l'anomenada diada de la 'represa', com l'ha batejat l'Ajuntament de Tarragona. Aquesta jornada, en què s'han tornat a veure castells de vuit, ha servit per celebrar el punt final a les limitacions al món casteller.

Els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove ha ofert al públic dues construccions de gamma alta, el 3d8 i el 4d8 respectivament. Els matalassers han completat la seva actuació descarregant el 3d7 i el 4d7 amb agulla. Per la seva banda, els del Cós del Bou, que han fet un intent descarregat del 4d8, han ofert al públic assistent el 5d7 i el 4d7 amb agulla. 

Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 5d7 i també el 3d7, mentre que han caigut amb el 3d7 amb agulla. Finalment, els Xiquets del Serrallo han carregat un 4d7, el primer castell de set que provaven després de la represa. Els del barri mariner han tancat la seva actuació amb el 4d6 i el 5d6.

Pau Ricomà mostra la seva «il·lusió i emoció» per la diada de la 'represa'

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha mostrat la seva satisfacció per la jornada castellera. En aquest sentit, en un missatge a la xarxa social Twitter, el batlle ha mostrat «molta il·lusió i emoció de gaudir de la diada de la represa tarragonina». En la seva publicació, Ricomà ha felicitat les quatre colles de la ciutat «per fer pinya amb l'Ajuntament en totes les passes endavant que hem fet al llarg d'aquests mesos per arribar avui aquí».

La diada de la 'represa' ha permès el públic tarragoní gaudir dels castells a peu de plaça sense restriccions per primera vegada en gairebé dos anys. En aquest sentit, l'única condició que han hagut de complir els castellers i els assistents ha estat l'ús de la mascareta.

Cal recordar que per les festes de Sant Magí i Santa Tecla les colles castelleres van actuar, tot i que amb limitacions en el nombre de castellers i restriccions de públic.