Pla tancat dels pilars aixecats aquest 19 d'agost de 2021 a la plaça de les Cols de Tarragona

Els castells tornen a la plaça de les Cols de Tarragona dos anys després

Les quatre colles tarragonines han alçat 17 pilars en una emotiva Diada Castellera de Sant Magí

Els castells han tornat a la plaça de les Cols de Tarragona per Sant Magí amb una diada atípica, tancada al públic, però molt emotiva. Les quatre colles locals han aixecat de forma simultània 17 pilars de quatre, aconseguint carregar-los i descarregar-los tots. Les colles han arribat a plaça poc abans de les 12 del migdia en grups bombolla de 25 persones i un cop descarregats els pilars han marxat ràpidament.

En funció dels assajos fets i el nombre de castellers disponibles, les colles han aixecat més o menys pilars. Així, la Colla Jove Xiquets de Tarragona n'ha fet 6, els Xiquets de Tarragona 5, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau 4 i els Xiquets del Serrallo altres dos. La diada ha estat curta i no ha superat el quart d'hora.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que el d’avui ha estat un dia emocionant, de «llagrimeta», que deixa entreveure «la llum al final del túnel». Ricomà ha destacat que l’organització de la diada ha estat «perfecta», amb molta puntualitat, les colles respectant les mesures de seguretat i amb «moltes camises» a plaça.

Es poden fer castells de forma segura

David Lobo, cap de colla de Sant Pere i Sant Pau, ha destacat que les colles tarragonines han demostrat que es poden fer castells de forma segura, respectant les limitacions imposades per la pandèmia i sense deixar ningú enrere. En aquest sentit, Lobo ha assenyalat que aquesta fórmula fa pensar que en el curt termini, per exemple per Santa Tecla, es puguin plantejar fer coses «més ambicioses».

Alfredo Gómez, cap de colla dels Xiquets de Tarragona, ha destacat que tot i els pocs assajos ha vist bé la colla i que estan preparats per tornar a fer castells com «els d’abans» en poc temps. Gómez ha afegit que la d’avui ha estat una jornada «molt emotiva», però que encara «no hi ha res a celebrar».

Per últim, Jordi Alomà, cap de colla de la Jove de Tarragona, ha posat remarcat que la tornada dels castells ha demostrat la unió de les colles tarragonines i que suposa una «clariana» i «dona esperances» per tornar com més aviat millor a la normalitat.