Hermán Pinedo (ECP), nou regidor de Patrimoni a l'Ajuntament, es compromet a augmentar les inversions per conservar els monuments.

Podem Catalunya destitueix Hermán Pinedo al capdavant de Podem Tarragona

La formació morada ha obert un expedient a Pinedo on li suspenen «els drets d'afiliació de manera cautelar durant un any» | El secretari d'organització autonòmic presentarà Tamara Ruiz com a substituta de l'actual regidor

Podem Catalunya anunciarà, aquesta tarda de divendres, 4 d'octubre, l'expulsió del seu secretari general a Tarragona, i actual conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo. Així mateix, i segons fonts consultades, el secretari d'organització autonòmic dels morats presentarà Tamara Ruiz, que va perdre les primàries contra Pinedo, com a nova secretària general dels de Pablo Iglesias a Tarragona.

En l'expedient disciplinari, instruït pel consell de coordinació de Podem Catalunya, es decreta «la suspensió dels drets d'afiliació d'Hermán Pinedo durant 1 any» i l'obertura d'un «expedient disciplinari» contra l'encara màxim responsable de la formació d'Iglesias a la ciutat. 

La suspensió dels «drets d'afiliació»  no afectaria «a les obligacions inherents al càrrec públic» però sí comportaria «no poder fer manifestacions i actuacions en nom de Podemos». Com ha arribat fins aquí l'actual conseller de Patrimoni de l'equip de govern municipal de Tarragona? L'acord de govern amb ERC hi té molt a veure.

L'acord amb ERC, una «infracció greu»

Pinedo té quinze dies per poder recórrer l'expedient que li ha obert el seu partit. Ara bé, tot i el recurs, la suspensió «dels drets d'afiliació seguirà vigent».  El consell de coordinació dels morats considera que «haver arribat a un acord de govern amb ERC, sense convocar a l'assemblea ciutadana municipal, és constitutiu d'una infracció greu dels estatuts  que hauria de ser sancionada amb l'expulsió».

En el punt vuitè del document es recull que «Pau Ricomà, candidat d'ERC, es va convertir en alcalde del municipi quan va poder sumar els 14 vots necessaris per arribar a la majoria absoluta, desbancant al candidat més votat. Ricomà va obtenir el suport de diverses forces polítiques, entre altres En Comú Podem».  En el punt cinquè de l'expedient es torna a recordar que «el PSC va ser la força més votada en les eleccions municipals a Tarragona».

Pinedo presentarà un recurs contra la «inhabilitació»

Al centre de la imatge, Hermán Pinedo, explicant el seu posicionament sobre l'expedient obert per Podem Catalunya, i acompanyat per Carla Aguilar, d'En Comú.
Al centre de la imatge, Hermán Pinedo, explicant el seu posicionament sobre l'expedient obert per Podem Catalunya, i acompanyat per Carla Aguilar, d'En Comú. | Carlos Domènech Goñi

 

El conseller de Patrimoni ha convocat una roda de premsa per aquest matí, a dos quarts de dues, on ha assegurat que presentarà un recurs contra la «inhabilitació». Així mateix, Pinedo ha manifestat que «aquesta decisió», en referència a la seva inhabilitació, «afecta la imatge lamentable que està donant Podemos a Catalunya». 

«És estrany posar una gestora a dit» ha reblat Hermán Pinedo. I d'altra banda, el portaveu del govern municipal, el republicà Xavi Puig ha manifestat, sobre la notícia, que  «el govern tanca files amb Pinedo. És un excel·lent conseller amb un potencial increïble».

Podem Catalunya, envoltats d'un fort secretisme, han convocat per aquesta tarda a les cinc, amb la voluntat de «presentar el nou equip tècnic de Podem Tarragona». Un cop s'ha conegut la notícia, Podem Catalunya ha desconvocat la seva trobada amb els mitjans.