Un grup de manifestants a la Rambla Nova de Tarragona

El sector serveis es mobilitza a Tarragona: reclamen nous i millors convenis laborals

Els manifestants han tallat parcialment la plaça Imperial Tarraco

Unes 200 persones de diverses professions del sector serveis s'han manifestat aquest dijous al migdia pel centre de Tarragona. Una manifestació que han fet per reclamar nous i millors convenis laborals.

El sindicat CCOO ha fet la convocatòria i els assistents s'han concentrat a la Rambla Nova. En aquest punt han tallat parcialment la plaça Imperial Tarraco i han acabat la protesta davant les oficines de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA).

La mobilització és la primera que el sindicat impulsarà aquest juny en diferents punts del país, com Barcelona o Girona. Entre els sectors on les discrepàncies entre representants dels treballadors i patronal són més grans hi ha l'hostaleria, els supermercats, enginyeries o serveis de prevenció.

El secretari general del sindicat intercomarcal de serveis de CCOO a Tarragona, Carles Cartanyà, ha explicat que a la demarcació hi ha una vintena de convenis que estan «bloquejats per la patronal».

«Exigim que s'asseguin a negociar i desbloquegin els convenis, i es millorin les condicions econòmiques, socials i laborals dels treballadors», ha demanat a l'empresariat. En la seva opinió, «no pot ser que amb la inflació que tenim els convenis col·lectius no ho reflecteixin».

Cartanyà ha apuntat que les mobilitzacions continuaran fins que hi hagi una reacció de la patronal i ha assenyalat que «cada conveni és un món».

«En tots tenim problemes, amb uns perquè volen implementar una jornada laboral superior, amb altres perquè no volen parlar d'increments salarials i alguns no estan disposats a regular el treball en diumenges i festius», ha finalitzat.