Plaques del Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) de Tarragona

La iniciativa pionera que es fa a Tarragona amb la vacuna de la Covid

El Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) de Tarragona vacuna els usuaris del programa de metadona

El Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) de Tarragona ha iniciat la campanya de vacunació de la Covid-19. El servei, gestionat per GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) i ubicat al Parc sanitari Joan XXIII, posarà el vaccí als usuaris del programa de metadona. Serà de manera voluntària a les persones que la vulguin rebre al mateix centre.

La del servei tarragoní és una iniciativa pionera  al país adreçada a un dels col·lectius més vulnerables i de risc. La idea va sorgir dels professionals del CAS en observar que una part dels pacients del programa no disposen d'eines tecnològiques per ser citats i vacunats.

L'objectiu és que aquests usuaris obtinguin immunitat passiva com més aviat millor. Fins al dia d'avui s'ha ofert a 314 persones usuàries i 170 s'han vacunat.

Es podria ampliar el programa

El programa seguirà oferint el vaccí a tots els usuaris que van quedar pendents per motius diversos. Fins i tot es podria ampliar a la resta d'usuaris del servei de drogodependències

Des del 25 maig, s'ha ofert la vacuna de la Covid-19 a 314 persones usuàries. D'aquestes, 170 han acceptat la seva administració al CAS; 74 persones l'han rebutjat; 66 s'han vacunat al seu ambulatori i 4 són baixa del programa.

Les professionals d'infermeria del centre són qui vacunen als usuaris, coincidint amb l'horari i dia de recollida del fàrmac. Quan l'usuari acut a la cita, se l'informa de la possibilitat de vacunar-se. En cas d'accedir, se li administra de manera immediata, al moment que recullen les dosis de metadona.