Tarragona entra a la fase 1 entre terrasses plenes i botigues obertes

Ciutadans Tarragona demana a l'alcalde Ricomà una nova bateria d'ajuts per a l'hostaleria local

Viñuales reclama a l'Ajuntament «que rectifiqui» el tancament de l'activitat cultural

Els darrers anuncis de  noves restriccions que arriben des de Barcelona i la decisió contundent de l'Ajuntament de Tarragona de clausurar tota activitat artística als equipaments municipals durant les pròximes dues setmanes han despertat les crítiques de part de l'oposició al Palau de la Font. El portaveu de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, ja ha demanat al govern que encapçala Pau Ricomà «que rectifiqui» els darrers moviments, en entendre que «s'ha equivocat» a l'hora de prendre la darrera bateria de mesures anticovid.

Viñuales s'ha mostrat crític amb el tancament de l'activitat cultural, ha demanat «permetre un aforament del 50%, tal com recomana la Generalitat» i ha retret a l'executiu local que «si defensem que la cultura és segura, hem d'actuar en conseqüència», en referència al tancament sobtat que l'alcalde va anunciar dimarts. El portaveu de Ciutadans també ha volgut abanderar la causa del sector de l'hostaleria i la restauració, per al qual ha reclamat «ajuts i incentius econòmics i fiscals» en els pròxims pressupostos  municipals.

Viñuales ha argumentat que «el tancament de bars i restaurants  posa en risc moltes famílies de Tarragona que ja havien estat prèviament afectades» per les restriccions de la Covid-19, i ha demanat a l'Ajuntament «actuar davant una realitat en què molta gent no tindrà capacitat per sobreviure» econòmicament. Són els mateixos restauradors locals qui ja havien posat el crit d'alerta en conèixer la notícia, si bé l'inici de l'anomenada segona onada  del virus està començant a enfilar-se a xifres de risc preocupants arreu del territori.