Imatge d'arxiu del restaurant AQ de Tarragona

La clatellada a una influencer que volia menjar gratis a un conegut restaurant de Tarragona

Els propietaris del restaurant AQ no han dubtat en respondre sincerament que fa anys que no fan publicitat

Els darrers anys hem anat veient com els influencers es convertien en autèntics prescriptors de tota mena de serveis i productes. Alguns han fet de la publicitat la seva forma de vida i col·laboren amb diferents marques promocionant-les. Reben productes o gaudeixen de serveis de manera gratuïta i, a canvi, aprofiten el seu altaveu per recomanar-los als seus seguidors.

A vegades són les marques qui proposen les col·laboracions als influencers, considerant que el seu públic pot encaixar amb el seu servei o producte. Però a vegades també són els mateixos influencers els qui s'ofereixen a marques i empreses per promocionar-les. Però no sempre hi ha entesa, i depenent de la traça i vista de l'influencer a l'hora de fer la proposta... pot sortir-li llufa.

És el que li ha passat a una influencer amb un conegut restaurant de Tarragona, el restaurant AQ, ubicat al carrer de les Coques, a la Part Alta. El restaurant de l'Ana i en Quintín és un dels locals amb més renom de la ciutat. Una influencer va enviar un missatge privat al perfil del restaurant en aquesta xarxa social, proposant-los una «especial col·laboració».

La influencer els escriu dient-los que «ha vist el seu restaurant» i que li «encantaria provar-lo», i a continuació els diu de pactar una col·laboració «original i divertida». Ella aniria a provar el restaurant de manera gratuïta i, a canvi, publicaria tota l'experiència a les seves xarxes socials, fent promoció del lloc.

Però la influencer no sabia que l'AQ és un dels restaurants tarragonins que, precisament, no necessita promoció. Des del restaurant intenten explicar-li la situació detalladament, assegurant que «no fem publicitat en cap mitjà des de fa 14 anys». De fet, apunten que el fet que ella vingui a menjar gratis al restaurant no el sembla «ni necessari ni positiu».

Expliquen que des que va obrir el restaurant, fa 16 anys, hi han passat tota mena de crítics gastronòmics: dels mitjans més importants del país, de revistes i blogs de gastronomia especialitzats. I tots hi han passat pagant el que toca i opinant el que més els ha semblat després.

Des del restaurant afegeixen que la petició els sembla «una falta d'empatia i oportunisme» després d'haver passat tant de temps tancats i patint les conseqüències de la pandèmia. «Vagi vostè on vulgui, pagui el que toqui (com fem tots) i opini el que vulgui», recomanen a la influencer. «Els seus seguidors mereixen una opinió lliure, no creu?», afegeixen.

El restaurant AQ ha denunciat la situació a través del seu Twitter  per mostrar el seu rebuig davant d'aquests tipus de peticions que els arriben. La resta d'usuaris no han dubtat en donar suport al restaurant, aplaudint l'educació i la paciència que han tingut a l'hora de respondre. A continuació podeu veure el tuit: