Una flota d'autobusos hibrids de l'EMT Tarragona

Els autobusos híbrids de l'EMT ja roden per Tarragona: una mobilitat més sostenible

Un total de deu autobusos han iniciat el servei per la ciutat

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona dona la primera passa cap a la renovació de la seva flota. Aquest divendres han començat a rodar els deu autobusos amb tecnologia híbrida, fet que significa una mobilitat més sostenible i eficient.

Actualment, la flota de l’EMT compta amb 76 vehicles. Això és així després de la retirada de 4 autobusos, els quals havien arribat al final de la seva vida útil i la incorporació dels híbrids.  

Segons l'alcalde, Pau Ricomà, «una Tarragona més verda i sostenible és un objectiu transversal on el servei de transport públic municipal és un element clau per aconseguir-ho».  

Per la seva banda, Jordi Fortuny, president de l'EMT apunta que «la modernització del nostre parc de vehicles és fonamental per afrontar els objectius climàtics, essent la incorporació d'aquests deu autobusos híbrids un pas previ abans de la incorporació de la tecnologia de l'hidrogen verd que, com sabeu, està de camí».  

Les novetats d'aquesta flota

La nova flota amb tecnologia híbrida de l'EMT compta amb un gran canvi d'aspectes tècnics. Els deu autobusos de la marca Mercedes Citaro tenen una combinació de motor elèctric no endollable amb motor gasoil Euro VI-E, que redueix tant els efectes contaminants com el consum de combustible.

L’empresa Evobus Iberica és l’adjudicatària del servei de subministrament i manteniment de la flota hibrida durant els propers 14 anys, vida útil estimada dels vehicles.   

Vuit dels deu autobusos tenen una llargada de 12 metres amb una capacitat de 99 viatgers, i els dos restants, tenen una longitud de 10 metres amb 81 places.    

Igual que les últimes adquisicions, tots estan equipats amb doble rampa, tant manual com automàtica, per tal de garantir que les persones amb mobilitat reduïda no tinguin problemes per accedir al bus; càmeres de seguretat i, com a novetat, tenen incorporat un sensor per evitar possibles accidents.