Xavi Puig, amb un plànol del futur parc infantil al carrer Yxart de Tarragona

Comencen les obres de construcció del nou parc infantil del carrer Yxart de Tarragona

Els treballs de l'espai, que segons ha explicat l'Ajuntament serà inclusiu, suposen una inversió de 86.000 euros i duraran uns dos mesos

Aquest passat dimarts l'Ajuntament de Tarragona va començar les obres de reforma del carrer Yxart de la capital tarragonina, en el tram comprés entre els carrers August i Estanislau Figueres. Els treballs suposaran la creació d'una àrea de jocs infantils inclusiva. El termini d'execució de les obres és de dos mesos i la inversió que el consistori tarragoní fa és de 86.042 euros.

El tram en què s'actua fa anys que no té sortida i està tancat al trànsit de vehicles. En aquest sentit, fins ara es feia servir com a aparcament de motos. El conseller de Territori, Xavier Puig, ha destacat que «generem un espai de lleure infantil en una zona de la ciutat amb molta densitat d'edificació i amb pocs espais destinats als infants. A més, es tracta d'un parc inclusiu perquè tots els infants puguin gaudir dels jocs».

Aquests treballs se sumen als que van començar el mateix dimarts al carrer Canyelles, que gràcies als treballs que s'estan fent es convertirà en un carrer per a vianants.

Un parc inclusiu

L'àrea de jocs infantils comptarà, per una banda, amb un joc modular per a nens i nenes a partir de tres anys i amb una capacitat màxima per a cinc usuaris. Aquest espai, segons ha explicat el conseller Puig, serà inclusiu i comptarà amb un recorregut per a cadires de rodes. Puig ha afegit que «tindrà panells interactius de números, lletres, amb rellotge i música».

Així mateix, també hi haurà un conjunt modular amb dues torres i teulada, per a nens i nenes a partir de tres anys i amb capacitat per a 18 usuaris. En aquest sentit, comptarà amb un túnel que comunica la xarxa d'escalar amb una de les torres, un tobogan i fins a sis panells interactius i inclusius amb jocs de música.

El nou parc, que estarà pavimentat amb cautxú sintètic per garantir la seguretat i minimitzar el risc en cas de caiguda, també comptarà amb dues molles i un balancí de fusta. El conseller ha explicat que «no seran espais diferenciats, sinó que seran inclusius i compartits per a tota la canalla. Volem que tot el parc pugui ser gaudit per tots els infants».