Imatge de l'inici de les obres per instal·lar dos semàfors a Cala Romana, a Tarragona

Comencen les obres per instal·lar dos semàfors a l'N'340 a l'altura de Cala Romana

És una reivindicació històrica dels veïns de la zona per millorar la seguretat

L'Ajuntament de Tarragona ha informat que aquest dimecres, 30 de setembre, han començat les obres per instal·lar dos semàfors a l'accés a Cala Romana. Fins aquest divendres s'executaran els treballs preparatoris, i a principis de la setmana vinent ja començaran les màquines a treballar. Està previst que les obres, que tenen una inversió de 100.000 euros, s'allarguin durant tres setmanes.

Tal com informa el consistori, l'objectiu d'aquesta actuació és dotar de més seguretat viària als vianants que són usuaris de les parades d'autobús urbà que hi ha als dos costats de l'N-340 i aconseguir un accés segur a Cala Romana. S'instal·larà un semàfor per sentit de circulació, i tindran un sistema de preavís per als vehicles a 150 metres de distància mitjançant uns discos de color ambre i intermitent. 

Els semàfors s'ubicaran a una distància de 50 metres del pas de vianants, ja que en aquest tram de carretera la velocitat del trànsit és, habitualment, superior a la permesa. D'aquesta manera, situant el semàfor a certa distància del pas de vianants, es garantirà una major seguretat dels vianants.

El conseller de Mobilitat, Xavier Puig, ha subratllat que «aquesta era una reivindicació històrica de l'Associació de Veïns de Cala Romana» i ha afegit que «ens plau molt poder-la satisfer i, tan ràpid com la pandèmia ens ha permès, l'hem resolt, perquè era un element de seguretat viària fonamental». Puig ha declarat que «és un primer pas important en la transformació de l'N-340 al seu pas per Llevant. A Tarragona, cada cop més, han de tenir un paper més rellevant els ciclistes i els vianants, perquè el futur passa perquè tinguin més protagonisme».