Imatge d'una màquina abocant sorra a la platja del Miracle de Tarragona

Comencen els treballs de reposició de sorra a la platja del Miracle de Tarragona

Les actuacions del servei provincial de Costes a la capital tarragonina continuaran a la platja de l'Arrabassada

Aquest dilluns, el servei provincial de Costes de Tarragona ha iniciat els treballs de reposició de sorra a la platja tarragonina del Miracle, on s'hi abocaran uns 5.000 metres cúbics de sorra procedent de la platja de Comandància de la mateixa capital tarragonina. En aquest sentit, les actuacions s'allargaran fins al pròxim dimecres. Posteriorment, durant aquesta mateixa setmana, es faran treballs a la platja de l'Arrabassada.

Aquests treballs en les dues platges tarragonines donen continuïtat als efectuats la passada setmana a la platja Llarga, on es van traslladar uns 4.500 metres cúbics de sorra procedents de la platja de Torredembarra.

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha volgut agrair al servei provincial de Costes del MITECO la feina realitzada i la important injecció de diners, al voltant d'1,5 milions d'euros, per executar aquestes actuacions d'emergència.

Una inversió total d'1,5 milions d'euros

Les actuacions que han començat a les platges de Tarragona s'inclouen en el pla d'inversió del Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) que destinarà 1,5 milions d'euros en treballs a les platges de la demarcació que han patit afectacions pels temporals dels darrers mesos. En aquest sentit, el servei provincial de Costes intervindrà en la gran majoria de municipis, entre Calafell i l'Ametlla de Mar.

En algunes de les platges, també es faran millores en els accessos que hagin patit danys pel temporal. L'objectiu d'aquest paquet d'actuacions és que les platges del litoral tarragoní estiguin a punt per a l'inici de la temporada de bany d'aquest estiu.

La resta de platges en què s'actuarà

El pla d'actuacions del servei provincial de Costes també inclourà treballs a la platja de Segur de Calafell, a la platja del Francàs (El Vendrell),  al Tram Nord de la platja Llarga de Roda de Berà, a la platja d’Altafulla, al sector Llevant Platja Llarga de Salou, a la platja Sant Pere de Cambrils, al tram entre la Riera Peixerota i l’Estany Gelat de Mont-roig del Camp, així com a les platges de l’Arenal i a la de l’Almadrava de l’Hospitalet de l'Infant.

També s'actuarà en dues platges ebrenques, concretament a platja de l'Alguer i a la platja Pixavaques de l'Ametlla de Mar.