Així ha viscut Tarragona el Sant Jordi d'estiu

La conselleria de Comerç de TGN dinamitzarà Sant Jordi amb diverses accions al voltant del llibre i la rosa

El consistori vol brindar suport específic a llibreries i floristeries, «conscients de les dificultats que viuen»

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi i dins l’estratègia de reactivació del comerç a la ciutat, l’Ajuntament de Tarragona ha preparat un conjunt d’accions al voltant de la Diada i sota el lema ‘Som Cultura. Som llibres i roses’, amb les quals vol dinamitzar el teixit comercial tarragoní en una data tan assenyalada. El consistori, precisament, vol brindar suport específic a llibreries i floristeries, «conscients de les dificultats i les incerteses derivades de la situació de pandèmia que estem vivint», ha apuntat la consellera de Comerç, María José López.

D’una banda, arribarà a Tarragona un drac de grans dimensions, amb 20 metres de llargada i dos metres d’alçada, que serà al municipi els dies 23, 24 i 25 d’abril. La instal·lació comptarà amb un llenç de gairebé 100 metres quadrats on, gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Il·lustradors de Tarragona, s’hi dibuixaran diverses il·lustracions i motius relacionats amb la llegenda del cavaller, la princesa i el drac. L’espai, situat al darrer tram de la Rambla Nova, a tocar del Balcó del Mediterrani, comptarà amb la intervenció d’un equip de quatre il·lustradors del territori, Lluís Jiménez, Gabriela Basin, Desirée Castellar i Dawnoi Martí, que combinaran el grafiti, el dibuix picat i la pintura tradicional.

El Gran Llibre de Sant Jordi

Paral·lelament, la ciutadania podrà participar en l’elaboració del Gran Llibre de Sant Jordi, instal·lat a la mateixa zona, i al qual tothom que ho vulgui podrà fer arribar els seus dibuixos, pensaments, poemes… Les persones que en vulguin formar part podran fer arribar missatges en el moment de comprar un llibre o una rosa en qualsevol dels establiments participants en la iniciativa, que els facilitaran un full en blanc d’edició especial per a aquest llibre de cocreació ciutadana. El full també es podrà descarregar en aquest enllaç i els tarragonins i tarragonines podran lliurar les seves aportacions a qualsevol dels comerços implicats en la Diada o al mateix drac els dies 23, 24 i 25 d’abril, a la Rambla Nova.

Posteriorment, el llibre serà digitalitzat amb la voluntat de crear un recull virtual de la Diada de Sant Jordi 2021 a Tarragona perquè esdevingui un record especia. Així, es podrà consultar a partir del mes de maig al web de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona. La conselleria, alhora, fa una crida a tots els negocis de la ciutat vinculats als llibres i roses a participar-hi, prèvia inscripció aquí.

Sorteig d'entrades

Per celebrar Sant Jordi, la conselleria de Comerç, en col·laboració amb l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, també farà un sorteig de dues invitacions dobles per a l’espectacle ‘Bona Gent’ de Quim Masferrer, que es representarà el 9 de maig al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Entraran en el sorteig totes aquelles persones usuàries de l’app Som Comerç TGN que registrin compres a través de l’aplicació a les botigues adherides entre el 15 i el 25 d’abril, ambdós inclosos. El sorteig es farà el pròxim 26 d’abril a les 10.00 hores i els guanyadors es donaran a conèixer a través de les xarxes socials de @tgncomerc. Les bases del sorteig es poden consultar en aquest enllaç.