La consellera de Tarragona Carla Aguilar-Cunill durant les eleccions

En Comú i Podem, dividits: en joc l'aprovació del pressupost de Tarragona de 2022

L'assemblea dels comuns, amb Carla Aguilar, va donar el sí als pressupostos | Des de Podem, es va votar en contra per unanimitat

Queda poc per acabar l'any, i el govern municipal de Tarragona encara té feina al davant per aprovar els pressupostos. S'espera que en el pròxim ple, previst pel 30 de desembre, es resolgui aquesta situació, però tot està en mans de la consellera Carla Aguilar,

La portaveu d'En Comú Podem, però, no ho té gens fàcil. Aquest dilluns es van celebrar les assemblees d'En Comú i Podem, per separat. I els resultats sobre els pressupostos del 2022 van ser ben diferents.

En Comú, a favor; Podem, en contra

La coalició d'En Comú i Podem a Tarragona té una tasca difícil per acabar l'any. La decisió d'aprovar el pressupost de l'Ajuntament de Tarragona abans d'acabar el 2021 està a les seves mans i, sembla, que no serà fàcil. 

L'assemblea celebrada aquest dilluns per En Comú estava encapçalada per Carla Aguilar. La portaveu explicava que el govern de Pau Ricomà havia acceptat 30 propostes de les 83 que havien fet, mentre n'havien inclòs de forma parcial 28 i la resta, rebutjades.

Els comuns tarragonins ho tenien clar. Van decidir, per majoria, acceptar els pressupostos del consistori amb 19 vots a favor, sis en contra i dues abstencions, una de les quals, d'Aguilar.

Ara bé, mentre els comuns es posicionaven a favor dels pressupostos, a l'altre costat de la coalició, feien totalment el contrari i amb més unitat. Des de la militància de Podem va anar de la mà i tots els assistents van votar en contra dels pressupostos per unanimitat dels 33 participants. 

En aquest sentit, comptant totes dues parts de la coalició d'En Comú Podem, el resultat seria en contra d'aprovar els pressupostos del govern de la plaça de la Font. En total, 19 militants van votar a favor dels pressupostos, 39 ho van fer en contra i dues es van abstenir. 

La recta final de l'any serà llarga pel govern municipal de Pau Ricomà. Els comptes de l'any vinent es volen aprovar abans de començar el gener i, en cas de no ser aprovats per En Comú Podem, s'haurà de buscar una nova via.