Pla mitjà d'una professional de l'estètica, en la concentració que han fet els treballadors del sector a Tarragona

Mig centenar de professionals de la bellesa es concentren a Tarragona per reclamar la reobertura dels negocis

No entenen per què no poden treballar si tenen «el mateix protocol sanitari» que altres sectors

Més de mig centenar de professionals de la bellesa i estètica vinguts de diferents punts de Catalunya s'han concentrat aquest divendres al migdia a la Rambla Nova de Tarragona per reclamar a la Generalitat que se'ls permeti treballar. Afirmen que no comprenen perquè els afecta la mesura del Govern de tancar els establiments per lluitar contra la Covid-19, ja que asseguren que els centres són segurs i que tenen el mateix protocol sanitari que altres sectors, com la fisioteràpia o odontologia. El tancament asseguren que posa en perill la viabilitat de les 8.000 empreses relacionades amb l'estètica que hi ha al país i la feina d'aproximadament 10.000 persones.

La concentració del sector de l'estètica de Tarragona s'ha repetit a Girona, i es va fer dimecres a Barcelona i dijous, a Lleida. Eunice Martínez, organitzadora de la Plataforma Estètica Integral, ha apuntat que demanen la revocació del tancament decretat per la Generalitat perquè el consideren «injust». «Seguim un protocol quasi sanitari, que és el mateix que el d'un fisioterapeuta o un dentista», ha detallat. Amb tot ha assegurat que els centres d'estètica «són segurs» i que no hi ha hagut casos de Covid-19. «Per què se'ns ataca? No ho entenem», s'ha qüestionat, i ha lamentat que amb la clausura es dona la imatge «que als centres els clients es poden contagiar». «El tancament d'un sector és la seva mort», ha reblat.

Martínez ha posat de manifest que l'aturada de quinze dies provocarà acomiadaments i tancaments de negocis. El pagament dels lloguers, ha afirmat, és un dels principals problemes que tenen ara mateix els empresaris. «No puc pagar 600 euros de lloguer si no he treballat», ha defensat. A Catalunya hi ha uns 8.000 centres, que donen feina a unes 10.000 persones, segons dades del sector.