Imatge de la concentració, davant del CAP Jaume I

«Si ens roben la sanitat, ens retallen la vida»: Concentració al centre de TGN per defensar l'Atenció Primària

Vencent la pluja, usuaris, professionals i associacions de veïns s'han unit davant del CAP Jaume I per reclamar més recursos i millores

«Si ens roben la sanitat, ens retallen la vida», pregonaven diverses pancartes. Vencent la foscor i la pluja, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i diverses associacions veïnals de la ciutat de Tarragona han fet sentir la seva veu a les portes del CAP Jaume I, a la Part Baixa tarragonina. A l’uníson, sota un crit unànime, han reclamat «més recursos» per a l’Atenció Primària, una inversió que, consideren, ajudaria a fer front a la implacable i actual segona onada de la Covid-19.

Grup de Treball i teixit veïnal tarragoní, conformat en aquest cas per l’AAVV del Serrallo, la del Barri del Port, Barri del Carme, Tarragona Centre, FAVT i federació veïnal Segle XXIII, acompanyats per algunes cares polítiques —com el conseller socialista Berni Álvarez o la cupaire Laia Estrada—, han denunciat la desatenció de pacients no Covid durant la primera onada de la pandèmia i han remarcat la «vital importància» de gaudir d’un sistema «cent per cent públic i fort» per al conjunt de la ciutadania.

Al punt de la concentració, precisament, s’ha llegit un manifest amb el qual s’ha volgut fer palès el deteriorament i la feblesa del sistema de salut pública a Catalunya, «debilitat perquè tots els governs de la Generalitat han volgut afavorir els interessos privats, externalitzant serveis i retallant recursos a la sanitat pública i que, avui dia, encara no s’han recuperat».

El resultat, han exhortat, ha estat «la pèrdua constant de qualitat assistencial, un pitjor funcionament del sistema i pitjors condicions de feina per als treballadors i treballadores» i unes urgències primàries «que no funcionen les 24 hores, quan són la part més important del sistema sanitari». «Llistes d’espera que s’allarguen, falta de personal… per què?», es preguntaven els concentrats. El crit era clar: «perquè no aporten prou recursos econòmics per a la sanitat pública!».